Nu kan du rösta på årets bästa ljudböcker

Jag såg att det är dags igen att rösta på årets bästa ljudböcker i Stora ljudbokspriset! Sedan ett par år tillbaka delas priset ut av Storytel, som ju har en mycket populär tjänst för att lyssna på ljudböcker i mobilen. Hur de har valt ut böckerna som har gått till omröstning vet jag faktiskt inte, men nu finns det alltså ljudböcker att rösta på i kategorierna skönlitteratur, spänning, barn samt ungdom. Bland de titlar som får flest röster i varje kategori så väljer en jury vinnare efter att ha tagit både berättelse och uppläsning i beaktande.

Är du en flitig ljudbokslyssnare så tycker jag att du borde gå in och rösta! Vilket du alltså kan göra här! Själv avstår jag från att rösta i år. Trots att jag lyssnar på flera ljudböcker i månaden så är jag inte speciellt duktig på att pricka in de nyaste ljudböckerna och i år inser jag att jag bara har lyssnat på två av titlarna i kategorin skönlitteratur. Jag har i och för sig läst många av böckerna som pappersböcker eller e-böcker, men just lyssningen kan jag liksom inte bedöma.

Vilken böcker har jag lyssnat på då? Jo, Elena Ferrantes Min fantastiska väninna och Arvet efter dig av Jojo Moyes. Jag tyckte att båda var helt okej, men jag vet inte om jag tycker att någon av dem håller någon slags vinnarnivå? Särskilt inte när de tävlar mot fantastiska pappersböcker som Det här är hjärtat och Det är något som inte stämmer, som jag tyvärr inte har lyssnat på, men som jag gärna skulle se som vinnare till alla möjliga priser!

Arvet efter dig av Jojo Moyes
Arvet efter dig av Jojo Moyes