En bloggrelaterad grej som jag fortfarande inte förstår #tbt

Det är torsdag och jag tänkte dyka ner i arkivet! 🙂 #throwbackthursday

Vad har jag gjort den 19/5 genom åren egentligen? På bloggen alltså. Jag hittade faktiskt många inlägg, inte minst om böcker som jag läst. Men det inlägg som jag tänkte lyfta fram är ett inlägg om att blogga. Det är från 2011, men känns fortfarande aktuellt ur mitt perspektiv. Haha.

Ur inlägget:

”Jag surfar runt rätt mycket på bloggar, både bok- och kulturbloggar och andra, och det finns en sak som irriterar mig ibland: en del har sina kommentarsfält mer eller mindre låsta. Jag undrar faktiskt lite över vad det är för poäng med att stänga ute besökarna eller försvåra för dem att interagera.

[…]

Det som gör bloggar spännande tycker jag är interaktionen med besökarna. Särskilt intressant är det sedan det blivit enkelt att koppla ihop bloggar med sociala nätverk som t.ex. Facebook eller Twitter. Det gör det enkelt att dela med sig av information kopplat till inlägget och folk kan ge tips, hålla med, argumentera emot eller bara höra av sig. Det är kul! Men så plötsligt händer det: man skriver ett inlägg och när man ska posta inser man att bloggaren kräver medlemskap i t.ex. Blogger (Googles bloggverktyg) eller att man anger ett annat OpenID för att få kommentera. Själv kan jag inte kommentera på de här bloggarna, för jag vill inte använda mitt Google-konto eller något annat OpenID till kommentarer, helt enkelt för att de inte är kopplade till min bokblogg utan är privata.”

Ja, vet ni, jag undrar fortfarande! Jag förstår i och för sig att man gör vad man kan för att bli av med skräppost, men ändå. Vem orkar logga in för att kommentera? Inte jag!! Haha. Det är kanske ingen bokbloggare som sörjer över det, men ändå. 🙂

Här är mitt inlägg från 2011.


Kommentarer

2 svar till ”En bloggrelaterad grej som jag fortfarande inte förstår #tbt”

  1. Jag håller med dig, men för att slippa spam (vilket blir ganska mycket) har jag valt funktionen att efter första godkända kommentaren hos mig så krävs ingen inloggning efter det. Men egentligen kanske man inte behöver någon säkerhetsspärr alls, jag tittar in i bloggen nästan varje dag, och då kan man ju rensa i efterhand om det skulle behövas. Tack för påpekandet, skall fundera på hur jag skall göra med min blogg. Visserligen wordpress, som jag inte tror innebär samma problem som blogger.

    1. När jag kollar in på din sida så ser jag inget inloggningskrav. Jag syftar mest på blogger-bloggar där man måste logga in med sitt gmail-konto. Jag använder gmail privat och vill inte använda det kontot till bloggen, så i sådant fall avstår jag att svara.

      Jag tycker också att det är problematiskt med spam. Jag tycker inte att det är så konstigt att manuellt godkänna kommentarer och sådant. Jag kan även tycka att de där småirriterande ”bevisa att du inte är en robot”-grejerna är ok. Men att tvingas skapa en inloggning känns jobbigt eller att tvingas logga in med t.ex. gmail känns ännu jobbigare. Det blir alldeles för många steg och för många irriterande grejer på vägen.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.