Bli som folk av Stina Stoor

Böcker jag vill köpa på bokrean

Okej, nu kommer det allra sista bokreainlägget för i år! Man kan ju tro att det här är en bokhandel liksom (läs mina tidigare inlägg här och här)! I alla fall: på onsdag startar bokrean och idag tänkte jag lista några böcker som jag vill läsa. Jag tror att åtminstone ett par av dem kommer att köpas hem. Ge gärna förslag på vilka som är särskilt värda att satsa på! 🙂

Bli som folk är en augustprisnominerad novellsamling av den västerbottniske författaren Stina Stoor. Med andra ord är det en kritikerhyllad bok från en författare från mina egna trakter och bara detta faktum kan ju räcka för att väcka nyfikenheten. Men vad som ytterligare har spätt på min läslust är att Stina Stoor har sommar– och vinterpratat 2016 och hennes avsnitt har verkligen varit  intressanta att lyssna på.

Bli som folk av Stina Stoor
Bli som folk av Stina Stoor

En annan novellsamling som jag mer än gärna skulle läsa är Irakisk Kristus av Hassan Blasim. Även den här boken är en liten kritikerälskling, men vad som är kanske ännu viktigare är att pålitliga läsare i min närhet har tipsat mig om just den här boken!

Irakisk Kristus av Hassan Blasim
Irakisk Kristus av Hassan Blasim

Mary av Aris Fioretos bloggade jag om senast här om veckan. Och ja, jag vill fortfarande läsa Mary! 🙂 Den verkar så bra – den har bland annat belönats med Sveriges radios romanpris, vilket talar lite för att det inte bara är en ”bra bok” utan att det också är en bok som ”vanliga läsare”, utöver de som sitter på kulturredaktioner här och där, faktiskt tycker är läsvärd!

Mary av Aris Fioretos
Mary av Aris Fioretos

Agneta Pleijels självbiografiska roman, Spådomen, vill jag också läsa! Och eftersom att det kommer en uppföljare till den helt snart så är det ju hög tid att läsa den!

Spådomen av Agneta Pleijel
Spådomen av Agneta Pleijel

Det finns även några serier som jag är sugen på också: Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera av Sara Granér är jag kanske särskilt intresserad av. Det hörs ju på titeln att den måste vara briljant! Antologin Kvinnor ritar bara serier om mens känns också som att den här hemma i min bokhylla.

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera av Sara Granér
Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera av Sara Granér
Kvinnor ritar bara serier om mens
Kvinnor ritar bara serier om mens

Så: Några råd?! Vad borde jag köpa?


Kommentarer

8 svar till ”Böcker jag vill köpa på bokrean”

 1. Profilbild för Felicia
  Felicia

  Jag har bara ett allmänt boktips. 🙂 Läste precis ut ”Tårar i havet” av Ruta Sepetys och tyckte att den var jättebra!

  1. Tack för tipset! Den åkte rakt in på min ”att läsa”-lista. 🙂 Så hemskt förresten att jag aldrig har hört talas om den här fartygskatastrofen förut!

   1. Profilbild för Felicia
    Felicia

    Kul, hoppas du gillar den! Jag kände samma sak! Och ändå hände det så nära oss. Jag tycker om när författare berättar historier som har ”glömts bort”, det är så viktigt.

    1. Håller med! Överlag så ramlar dramatiska händelser snabbt ned från nyhetssidorna och försvinner. Det är så fint när författare kan plocka bort ”bortglömda” händelser. 🙂

 2. Kul med ett sådant engagemang för rean. Själv är jag svalt inställd sedan flera år och planerar att köpa 0 böcker. 🙂

  1. Jag är nog inte så engagerad som det kanske låter! Jag brukar köpa 0-3 böcker ungefär och det är inte varje år jag tar mig iväg till en ”riktig” bokhandel heller. Däremot tycker jag att det här var ett bra tillfälle att tipsa om några av mina favoritböcker som faktiskt råkar finnas på rea. Rea eller inte: jag bloggar gärna om t.ex. Allt jag inte minns och Det är något som inte stämmer. 🙂 I år har jag faktiskt köpt 3 böcker till mig själv. Känns kul! Bokrean är den enda gången på året då jag eventuellt köper en inbunden bok så.. 🙂

 3. Stoor gillar jag, lånat många av dessa på biblioteket.

  1. Bibliotek är såklart det bästa. Jag lånar mycket hellre än köper. 🙂
   Den här gången blev det inget köp av Stoors bok.. Får låna den på bibblan istället! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.