Böcker jag dömer efter framsidan: new school tantsnusk a.k.a. 50 shades-kopior

Min lilla ”miniserie” om böcker jag dömer efter framsidan fortsätter! Idag tänkte jag blogga om det jag skulle kalla new school tantsnusk eller mer eller mindre kassa kopior på 50 nyanser av honom. Först och främst kan jag erkänna att jag inte ens har läst ”50 shades” – och det beror alltså inte på att jag skulle vara pryd utan på att jag allt som oftast är lite av en snobb när det gäller böcker (obs: inget jag är stolt över!) och jag har hört från säkra källor att de här böckerna är riktigt dåligt skrivna… Eftersom jag nu inte är så peppad på att läsa om mr Gray så kan jag ju inte påstå att jag är superpeppad på att läsa mer eller mindre dåliga kopior på den här våldsamt populära porrtrilogin heller. Så nej, böcker vars formgivning anspelar på ”50 nyanser” gör mig våldsamt ointresserad.

Hur ser de här böckerna ut då? Ja, de liknar ju inte ”old school tantsnusk” i alla fall – de där böckerna som man brukade hitta någonstans i närheten av veckotidningarna på Konsum, Harlequinböckerna med framsidor prydda med tecknade bilder av hunkiga män med generösa urringningar.  Fifty shades-kopior pryds av mer diskreta ”sexiga” attiraljer i stil med en liten maskeradmask och sedan någon försiktig titel som ändå på något sätt ska leda tankarna till den här omåttligt populära porrtrilogin. Mörkt och sexigt på ett minimalistiskt sätt är ledorden. Tråkigt, säger jag.

Några exempel:


Kommentarer

7 svar till ”Böcker jag dömer efter framsidan: new school tantsnusk a.k.a. 50 shades-kopior”

 1. […] förutsägbara framsidor:  dussindeckare, historiska romaner, ”avancerade böcker”, tantsnusk, chicklit, manliga böcker. Jag skrev också ett inlägg där jag frågade mig varför så många […]

 2. (den där skugg-kvinnan är ju under trettio… ingen tant 🙂

  1. kallas för utvecklingsroman, för flickan växer – hittat två delar på loppis, vi får se om jag läser… saknar den tredje,

   1. Fifty shades? Hoppas du gillar dem då! De är ju extremt populära, så… Alla dessa människor kan väl inte ha fel.. 😉

  2. Jag ser inte porr/tantsnusk som något som har med ålder att göra. 🙂 En del stor andel av de som läser är ju också unga, tonåringar o.s.v.

 3. Haha! Jag kan bara hålla med dig. Inte heller jag har läst Fifty shades och mitt ointresse för den trilogin och alla kopior kunde inte vara större.

  1. Ja, oj, vad jag är ointresserad av det här! Är både fascinerad och lite skrämd över att så många läser den här typen av böcker.. 😮

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.