Intressanta böcker som kommer ut i sommar, del II

Förra veckan skrev jag om några böcker som jag tycker känns extra spännande från sommarens utgivning. Här kommer några till!

Kommer ni ihåg Gone girl? 😉 Efter Gone girl har det kommit en del böcker som har beskrivits som ”nästa Gone girl” och en av de böckerna är Kvinnan på tåget. Jag mins inte riktigt den här boken (!), men har ändå någon slags känsla av att jag gärna vill läsa mer av samma författare. Det fanns något lite nyskapande i Kvinnan på tåget (en kvinna på dekis som blir vittne till något hon inte riktigt kommer ihåg eftersom hon är alkoholiserad) och kanske kommer nästa bok av samma författare fastna i mitt minne också. 😉 I sommar kommer I djupt vatten. När jag läser titeln skriker det inom mig ”PÅ. PÅ DJUPT VATTEN. PÅ!”. Men det är säkert mig det är fel på dårå. Jag kan tänka mig att I djupt vatten är en spännande psykologisk thriller.

I djupt vatten av Paula Hawkins
I djupt vatten av Paula Hawkins

Mats Strandberg är lite av en älsklingsförfattare för mig. Han är ju trots allt en av författarna bakom den briljanta fantasyserien Engelsforstrilogin! 🙂 I sommar kommer skräckromanen Hemmet. Jag tycker att allting runt Hemmet känns tragikomiskt. Det finns ju någonting anti-läskigt med bräckliga, gamla människor och någonting väldigt anti-spännande med torftig institutions-/sjukhemsmiljö. Men det fina är att man kan lita på att Strandberg lyckas göra någonting genuint läskigt och spännande av det här, trots allt – en av hans senaste böcker är ju vampyrromanen Färjan, som utspelar sig på något så ocreddigt som en Finlandsfärja. Heja! Jag älskar att Strandberg ger sig in i nya miljöer i sina berättelser.

Hemmet av Mats Strandberg
Hemmet av Mats Strandberg

Sista delen i Neapelkvartetten av Elena Ferrante kommer på svenska i sommar! Jag har precis lyssnat på bok 2, Hennes nya namn, och har hunnit en god väg in i bok 3, Den som stannar, den som går. Jag tror inte jag behöver orda så mycket om de här böckerna, för den här trilogin om vänskapen mellan Lina och Elena har fått väldigt, väldigt mycket uppmärksamhet och det har snackats om dem huuur mycket som helst (särskilt den första delen, Min fantastiska väninna). Jag är i alla fall förväntansfull och kommer nog känna en viss tomhet när jag har läst ut sista delen… Titeln på den avslutande delen är Det förlorade barnet.

Det förlorade barnet av Elena Ferrante
Det förlorade barnet av Elena Ferrante

Jag har tusen outlästa böcker av Orhan Pamuk (kanske överdriver jag lite nu, men bara lite). Det är himla konstigt att jag inte har läst mer. Hans roman Oskuldens museum råkar nämligen vara en av mina favoritböcker, alla kategorier. Jag borde läsa mer Pamuk! En av de böcker jag får lägga till listan är den bok som kommer i sommar: Den rödhåriga kvinnan. Om jag har förstått det rätt så är det en kortroman – jippi! Jag älskar kortromaner.

Den rödhåriga kvinnan av Orhan Pamuk
Den rödhåriga kvinnan av Orhan Pamuk

Har ni läst Hönan som drömde om att flyga av den sydkoreanske författaren Sun-Mi Hwang? Jag läste den förra året och tyckte att det var en fin liten bok. Nu är samma kvinna aktuell på svenska med en ny bok, med en lika gullig och lockande titel som den tidigare kortromanen: Hunden som vågade drömma. Den vill jag ju också läsa såklart!

Hunden som vågade drömma av Sun-Mi Hwang
Hunden som vågade drömma av Sun-Mi Hwang

Kommentarer

8 svar till ”Intressanta böcker som kommer ut i sommar, del II”

 1. Inte illa.

  1. Det kommer ut mycket kul framöver. 🙂 Så mycket böcker, så lite tid..! 🙂

 2. Tack för tipsen.

  1. Kul att du gillade dem! 🙂

 3. Hemmet vill jag gärna läsa!

  1. Jag med! Har du läst Färjan? =)

 4. Nyfiken både på Hawkins och Strandberg!

  1. Jag med! Känns särskilt spännande att se hur Strandberg har kunnat förvandla ett ”hem” till skräck..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.