Några litteraturinriktade konton jag följer på Instagram

Ibland pratas det om att bloggen är död. Som jag har bloggat om förut så tror jag inte riktigt på det påståendet. Däremot är det uppenbart att boksamtal främst förekommer i andra kanaler, t.ex. på Instagram. Idag tänkte jag tipsa om några Instagramkonton jag följer. Om du vill följa mig på Instagram så heter jag (surprise, surprise!) @bokblomma på insta. 🙂

@alskaromaner är ett konto där jag ärligt talat inte har förstått vem/vilka som ligger bakom. De är i alla fall en av Sveriges kanske proffsigaste bookstagrammare, både bild- och innehållsmässigt.

?SOLIDÄRER av Anna Jörgensdotter? ? En särdeles välskriven roman om många öden, men framför allt tre, kring spanska inbördeskriget och det svenska 30-talssamhället. Om val och konsekvenser, om längtan och förväntningar – och begränsningar. En ordentlig läsupplevelse och en roman som gott kunde blivit nominerad till årets Augustpris. ? ? ”Barcelona, 1936. Conxa gräver upp ett gevär och lämnar bort sitt barn. I Gävle får hamnarbetaren Ingemar syn på en annons: ”Hjälp Spaniens kämpande folk!” Vid nyår ger han sig av för att delta i kampen mot fascismen. Kvar är Klara med sitt arbete, sin egen kamp och sin ofödda dotter.? ? Solidärer är en episk roman om krigets konsekvenser, kärlekens former och drömmen om en annan värld.”? ? INFO? ??Utgiven av Albert Bonniers Förlag • @albertbonniersforlag? ??375 sidor? ??#älskaromaner?

Ett inlägg delat av @alskaromaner

@bokinspo är ett konto som är precis vad det heter: inspierande. Snygga bilder på böcker!

Höstens första förkylning?? @johngreenwritesbooks @penguinukbooks

Ett inlägg delat av C a r o l i n e (@bokinspo)

@edwinsbocker är en boksamlare som brukar visa upp sina fynd från antikvariat och loppisar. Fantastiskt kul att se vilka pärlor till böcker som kan hittas för nästan ingenting!

Att ha någon typ av struktur i bokhyllorna är omöjligt. Nya titlar ramlar in varje dag och att kategorisera efter författare eller dylikt fungerar inte när man hela tiden måste pula in nya böcker i redan fulla hyllor. Hur gör ni, har ni någon ordning i kaoset? #böcker #bokhylla #shelfie #books #bookstagram #instabooks #igreads #bookish #bibliophile #läsning

Ett inlägg delat av Edwin Cole (@edwinsbocker)

@eliandbooks är en bibliotekarie som bland annat instagrammar om böcker och om vad som händer på bibblan. Hon har också bloggen Eli läser och skriver, som är en av mina favoritbokbloggar.

Oktober, månaden då jag läste ikapp barn- mellanålders- och ungdomsböcker jag velat läsa hela hösten. Plus någon skräckroman som kallades tillbaka till biblioteket. Bäst i oktober och november TBR på bloggen under dagen. #octoberreads

Ett inlägg delat av Kerstin Elisabeth (@eliandbooks)

@enfiktivresa är en bookstagrammare som reser genom litteraturen. Inspirerande bilder och väldigt blandade böcker!

Läsplanen var att påbörja en ny deckare och en ny ungdomsbok. Sen blev det sjukstuga och väldigt lite läst. John Green får vänta lite, just nu lägger jag lästiden på ”Prio ett”. Det är Emelie Schepps tredje deckare i serien om åklagaren Jana Berzelius. Korta kapitel, snabb & spännande handling. Passar fint när det blir korta läspass och orken inte är på topp. #booksandcoffee #booklove #booknerd #prioett #emelieschepp #deckare #crimefiction

Ett inlägg delat av @enfiktivresa

@lundin_johanna är en flitig twittrare, bloggare och instagrammare som brukar hålla mig och många andra uppdaterade om aktuella & intressanta böcker, bokfrukostar, bokmässor och författarsamtal.

@mednasanienbok är bokbloggare och en bokcirkelkompis till mig. Hon har också ett instagramkonto som bland annat är fyllt av böcker, ofta från skräckgenren.

Läser nedbäddad i en hotellsäng. Konstaterar att lycka är att resa med människor som precis som en själv längtar efter att smyga undan och begrava sig i en bok #läserjustnu

Ett inlägg delat av Anna Danielsson (@mednasanienbok)

@saraottoe är en av de som jag har följt mer eller mindre sedan jag själv började med hemsidor och bloggar för decennier sedan. På Instagram har hon ett konto som hon fyller med böcker och julen. Två härliga grejer tycker jag!

En kopp te och en bra bok måste vara den bästa kombon såhär på hösten. Jag är extra förtjust i röda teer och just nu dricker jag Rooibos jordgubb/grädde.

Ett inlägg delat av SaraOtto (@saraottoe)


Kommentarer

4 svar till ”Några litteraturinriktade konton jag följer på Instagram”

  1. Åh så fint, tack för länkningen 🙂

    1. Tack för att du håller igång med bloggandet och instagrammandet! 🙂 🙂

  2. Det finns så himla många fina litteraturkonton! Tack för tipsen, jag kände inte till alla ?

    1. Kul att du gillade tipsen! Det finns verkligen många som instagrammar om böcker. Lite av nackdelen med sociala medier, jämfört med bloggar, tycker jag är att det är väldigt svårt att få en överblick, faktiskt!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.