Pioner

Böcker i juni

Så är det en ny månad! Den har för min inletts med lite jobb, en 30-årsfest och nu spenderar jag en långhelg hos mina föräldrar i Uppland. Inte dumt!

Pioner
Den nyblivna 30-åringen gratulerades bland annat med pioner! 🙂

Vad händer på bokfronten då?

Nya böcker i juni

Den här månaden tror jag att många, många kastar sig över den avslutande delen i Elena Ferrantes Neapelkvartett. Jag har lyssnat på de tre första delarna som ljudbok och kommer nog att gå på ljudboken även för den avslutande delen, Det förlorade barnet. En bok som en och annan nog passar på att plöja i sommar är också Joyce Carol Oates senaste på svenska, Jack of spades, som också kommer ut nu i juni. Som vanligt kommer jag nog avvakta ett tag innan jag läser. Jag är sällan först på bollen när det gäller litteratur… 🙂

Det förlorade barnet av Elena Ferrante
Det förlorade barnet av Elena Ferrante

Vad läser jag i juni?

Det här blir nog månaden när jag äntligen, äntligen läser ut Handbok för städerskor av Lucia Berlin. Jag har aldrig varit med om någon längre och långsammare novellsamling..! Missförstå mig inte, den är bra, men den tar bara sådan tid. Jag kommer också högst troligt att lyssna klart på Per Hagmans självbiografiska roman Allas älskare, ingens älskling. Det här är som en del av er vet den bok som jag längtat efter mest i sommar och den har inte gjort mig besviken hittills. 🙂 Den här månaden plöjer jag också en riktigt gammal hyllvärmare: Bara du finns av av Jenny Holmberg. Jag är positivt överraskad än så länge. 🙂 Det känns alltid tråkigt att bli positivt överraskad av en bok, men ärligt talat så hade jag rätt låga förväntningar. Det är en för mig okänd författare och en bok som jag inte har läst/hört så mycket om. Att den också har stått oläst i min bokhylla i många år har nog också skruvat ner förväntningarna lite. Hehe. Men den är alltså bra!

Handbok för städerskor av Lucia Berlin
Handbok för städerskor av Lucia Berlin

Var & när läser jag i juni?

Det här blir en riktig läsmånad för mig! Just nu pågår ju en liten minisemester som kommer att bjuda på en hel del lästid. Snart väntar midsommar, som kommer att spenderas i min sambos stuga. Där saknas el, så det kommer garanterat finnas en hel del möjlighet till ostörd läsning, om man säger så. 😉 Det är bara att hoppas att vädret blir fint så att jag kan vara ute. 🙂

Vad gör jag annars i juni?

Just nu är jag alltså hos min föräldrar och hälsar på och på vägen hit stannade jag hos en vän i Sundsvall och var med och firade hennes 30-årsdag. 🙂 Så det har ju redan rivstartat helt okej!

När jag kommer hem till Umeå igen senare i veckan så väntar Vårruset, som jag ska springa med ett lag. Jag tror att jag behöver lite revansch efter att ha sprungit Blodomloppet här om veckan och gjort min sämsta miltid på många år. Jag tror och hoppas att jag kan springa på under 24 minuter i alla fall. Det borde gå?!

Den stora höjdpunkten kommer veckan därpå, för då blir vi ett gäng som ska gå på konsert med Håkan Hellström. <3 Han har gjort soundtracket till mina tonår, känns det som, och han är alltid fantastisk live, så det känns helt klart härligt att få gå på konsert med honom. Det finns dock två lite sådär småsega saker med denna konsert: 1. Det finns bara ståplatser, och jag hatar ståplats, bland annat på grund av att jag fick all luft utpressad hur kroppen gång på gång på gång när jag var på Håkan Hellström-konsert senast… och bland annat för att min erfarenhet är att man ser 0 när man måste stå. 2. Det är utomhus – segt att hela upplevelsen ska vara beroende av något så opålitligt som vädret..! Men, men.

Sedan är det ju midsommar snart också. 🙂 Så det händer en hel del kul i juni. Ja, och så är det bokcirkel om några veckor också! Mysigt, mysigt. Det kanske blir sista bokcirkelträffen innan sommaren?


Kommentarer

2 svar till ”Böcker i juni”

  1. Låter som en fullspäckad juni! 🙂 Jag satsar också på ljudboksversionen av Ferrante eftersom det funkar så bra hittills.

    1. Ja, det är fullt upp – och det är ju kul! 🙂

      Ljudboksversionerna är riktigt bra tycker jag! Hoppas den kommer till min ljudboksapp snart! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.