I översättning av Håkan Nesser

I översättning av Håkan Nesser

Det känns som att Håkan Nesser alltid är aktuell med en ny bok och det känns på något märkligt sätt som att hans böcker alltid är väldigt läsvärda. Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö håller jag till exempel för en av mina favoriter och nu senast har jag läst hans ”stad”-böcker, d.v.s. Maskarna på Carmine street, som utspelar sig i New York, och Himmel över London, som utspelar sig i London (surprise! 😉 ). Det finns en tredje del också, en Berlin-del. Jag ser Nesser som en både produktiv och kvalitativ författare.

Men tydligen hinner han också med att slänga in en och annan roman som han halverts har skrivit under pseudonym. Jag såg nämligen hos någon bloggare (eller på Instagram eller Facebook, förlåt, jag minns inte!) att det finns en bok som är ”i översättning av Håkan Nesser”. 😉 Straff heter den och ”författaren” heter Paula Polanski – ett namn som är som taget från en Nesserroman.

Varför har det inte snackats mer om den här boken? Den kom ut förra året och jag har inte läst eller hört ett ord om den! Jag tycker det är hemskt kul med översättarfinten. Och jag är sugen på att läsa boken!

Straff I översättning av Håkan Nesser - Paula Polanski

Bokens/böckernas författare:


8 svar till “I översättning av Håkan Nesser”

  1. Jag läser just nu och gillar! Det är enligt mig ingen tvekan om att det är Nesser själv som skrivit den….. Hörde om den förra året men plockade inte upp den, sen såg jag intervjun med Nesser på Babel och kände att jag måste läsa Straff och få en egen uppfattning om ”översättningen”.

    • Om du läser den nu så kanske det var hos dig jag såg boken. 🙂
      Det är uppenbart att den är skriven av Nesser. Och det gör mig väldigt nyfiken på den. 🙂
      Hoppas du gillar den!

  2. Höll i denna häromdagen i bokhandeln och det bara för att jag precis läst om den här. Har ju tyvärr ett allvarligt menat köpstopp just nu, men boken ska definitivt upp på min önskelista 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.