Löpning, kött och författare

Jonathan Safran Foer, som har skrivit Extremt högt och otroligt nära och Allt är upplyst (två av mina favoriter!) har utkommit med en ny bok: sin ”första och enda” fackbok. Den heter Äta djur och handlar om vegetarism. Jag är faktiskt lite nyfiken och sugen på att läsa den!

Foer är inte den enda författare som provar att skriva annat än ren skönlitteratur. Murakami har ju till exempel utkommit med sin Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Den kan väl inte sägas vara en fackbok, men är ändå en bok där en författare tar chansen att skriva något om sig själv. Jag är intresserad av Murakamis löparbok också, men avvaktar nog med den. Det har blivit en hel del Murakami den senaste tiden (Sputnikälskling samt att jag har haft Kafka på stranden påbörjad ganska länge).

Har du läst någon av dem? Vad tyckte du?