På födelsedagsmiddag i februari

Böcker i mars

I januari önskade jag mig fler ”vanliga” dagar i februari och det lär jag väl ha fått, för månaden har bara flugit förbi utan att jag riktigt har hunnit med. I höstas kom jag på den smarta idén att söka en kurs i maskininlärning (eftersom jag jobbar en del med det och gärna skulle lära mig mer), men jag blev struken från kursen eftersom jag saknade de formella förkunskaperna. Istället hoppade jag spontant på en mycket längre programmeringskurs där jag ironiskt nog inte heller hade rätt förkunskaper. Jag har läst tillräckligt många poäng för att vara behörig, men jag har alltså läst helt andra programmeringsspråk än de som kursen utgår från. Utmanande! Jag jobbar heltid också, det är klart att det är lite svårt att hinna med. Men månaden har i alla fall bjudit på flera trevliga födelsedagskalas, en del riktigt bra biofilmer (jag älskade The shape of water t.ex.) och flera lördagar med den bästa underhållningen (Melodifestivalen <3), så det har inte bara varit jobb. Läsa böcker har jag hunnit också. Jag har under en längre tid haft orimligt många påbörjade böcker och den senaste tiden har jag betat av dem en efter en.

På födelsedagsmiddag i februari
På födelsedagsmiddag i februari

Det känns skönt att äntligen bara ha en bok på gång (eller okej, två: en ”vanlig” bok och en ljudbok). Min plan för mars är att läsa en bok i taget. Först och främst ska jag läsa ut Svindlande höjder av Emily Brontë. Sedan tänkte jag börja med mina julklappsböcker och först ut får nog bli Martina Haags senaste, Livet går så fort. Och så långsamt. 🙂

Livet går så fort. Och så långsamt. av Martina Haag
Livet går så fort. Och så långsamt. av Martina Haag

Det kommer att bli mycket böcker i mars känner jag. Det är ju också månaden då Littfest (Umeås litteraturfestival) går av stapeln (15 – 17:e mars). Jag har inte sett programmet ännu, men jag är säker på att det kommer att bjudas på många intressanta samtal om litteratur och skrivande. Det finns inget speciellt namn som lockat mig att köpa biljett i år, men ofta är det kul att gå lite mer spontant och lyssna på seminarier som låter intressanta.

Kommer det några spännande böcker i mars då? Ja, mars är väl i och för sig en månad som lider lite av att det precis har varit bokrea, men några böcker som kommer ut är i alla fall Elena Ferrantes debutroman Plågsam kärlek och så är min feelgoodfavorit Liane Moriarty aktuell med en ny roman på svenska, En annan Alice.

En annan Alice av Liane Moriarty
En annan Alice av Liane Moriarty

Vad läser du i mars?


Kommentarer

2 svar till ”Böcker i mars”

  1. Grattis i efterskott.

    1. Tack! Jag fyllde i januari, så det var kompisar födelsedagar som blev ordentligt firade i mars. Lite otydligt kanske! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.