Harry Potter och fången från Azkaban av J.K. Rowling

Harry Potter-feber och 20 års-jubileum

Här kommer 4 halvgamla Harry Potter-nyheter som jag har samlat på mig på sistone. 🙂

Om du känner mig utanför den här bloggen känner du förmodligen till att jag är en hängiven Pokémon-tränare. Jag har spelat Pokémon GO sedan det släpptes i Sverige och jag är fortfarande väldigt förtjust. På senare tid har spelet dock fått konkurrens i det som spås bli sommarens nya mobilspelsfluga: Wizards Unite. Du känner säkert redan till spelet, som alltså innebär att man vandrar omkring och löser uppdrag åt Trollkarlsministeriet. Spelet utspelar sig alltså i Harry Potters universum. Underbart! Jag har redan levlat upp en del och börjat lära mig en del om vad spelet går ut på, men jag måste erkänna att jag har svårt att hitta tid för två liknande spel. För mig blir det nog fortsatt Pokémon-spelande ett bra tag till. Om du mot förmodan har missat Wizards Unite så kan jag i alla fall rekommendera att testa. Det är kul och lättsamt.

Jag trodde att de hade tajmat spellanseringen med 20-årsjubileumet för Harry Potter, men jag insåg när jag började skriva det här inlägget att den första boken i serien kom ut redan 1997 (oops). Det är bara i Sverige som Harry Potter firar 20 år i år. Varför det tog 2 år att lansera boken i Sverige vet jag inte… Här firas det i alla fall på flera sätt! Rabén & Sjögren har först och främst satsat på nyutgåvor med nya omslag av Olly Moss. Jag gillar de ursprungliga, svenska utgåvorna, som ju har hög nostalgifaktor för mig, men visst är de nya riktigt vackra, stilrena och magiska. Jag är särskilt förtjust i Harry Potter och fången från Azkaban. Böckerna finns redan i butik, så du kanske redan har spanat in dem.

Harry Potter och fången från Azkaban av J.K. Rowling
Harry Potter och fången från Azkaban av J.K. Rowling

I augusti kommer nästa del i firandet, för då lanseras Potterpodden, där en bok i taget kommer att diskuteras av kända och okända fans. Podden är ett samarbete mellan Storytel och Rabén & Sjögren och leds av Marie Birde. Jag hoppas (och tror) att den kommer att finnas tillgänglig även utanför Storytels plattform.

Slutligen, nu i sommar kommer fyra nya e-böcker om de verkliga inspirationskällorna till Harry Potter-böckerna. De ges ut på J.K. Rowlings eget förlag, Pottermore, och de första två delarna Charms and defence against the dark arts och Potions and herbology har redan kommit ut nu i dagarna.


Kommentarer

2 svar till ”Harry Potter-feber och 20 års-jubileum”

  1. Jag har också börjat spela Wizards Unite! 🙂

    1. Kul! Vad tycker du då? Har du spelat Pokemon tidigare? Hade jag inte redan börjat med Pokemon och spelat det så länge hade jag nog siktat in mig på Wizards Unite, för det är så himla mysigt med Harry Potter-temat. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.