Harry Potter och fången från Azkaban

Azkaban är det stora fängelse dit de värsta brottslingarna i trollkarlsvärlden placeras. Där vaktas de av de fruktansvärda Dementorerna, men trots dementorerna lyckas en av Azkabans fångar fly. Han heter Sirius Black och har suttit i fängelse efter ett massmord som han begick för tolv år sedan. Nu är han på rymmen igen och han tycks vara på väg till trollkarlsskolan, Hogwarts.

På Hogwarts har 13-åriga Harry Potter påbörjat sitt tredje år och han är glad över att få komma tillbaka till skolan och att få träffa kompisarna, Ron och Hermione, igen, men nu när Sirius är på fri fot får Harry Potter inte ens vara ute själv eftersom alla är rädda för att han ska mördas. Det tycks nämligen vara så att Sirius är efter Harry.

Det här är en spännande och lite smågullig bok, men den är kanske inte riktigt så bra som alla säger. Åtminstone tyckte inte jag att den var helt fantastisk, men sedan är ju inte jag så intresserad av fantasy heller.


Kommentarer

2 svar till ”Harry Potter och fången från Azkaban”

  1. […] för mig, men visst är de nya riktigt vackra, stilrena och magiska. Jag är särskilt förtjust i Harry Potter och fången från Azkaban. Böckerna finns redan i butik, så du kanske redan har spanat in […]

  2. […] Harry Potter är skolans bästa quidditch-spelare och ännu bättre går det för honom sedan han i Harry Potter och fången från Azkaban får en ”Åskvigg” i gåva och plötsligt kan flyga snabbare och bättre. Det är inte […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.