Harry Potter med bilder!

Snart kommer det ut en illustrerad utgåva av Harry Potter! Eller snart och snart… Den första delen planeras att finnas på svenska i oktober och sedan kommer det att komma en del per år fram till 2021. 2021 känns som tusen år fram i tiden, men riktigt så är det ju inte. Jag blir uppriktigt förvånad varje gång jag inser att den första Harry Potter-boken kom ut 1997. Då gick jag liksom på högstadiet. Eller något. Den sista delen kom 10 år senare, när jag pluggade på universitetet. Nu var inte jag ett hysteriskt Harry Potter-fan under uppväxten, men på sätt och vis växte man ju ändå upp med de där böckerna.

Nu får en ny generation chansen att göra lite samma sak: läsa en bok i taget med långt mellanrum mellan varje del. Fast skillnaden är förstås att det idag går att få tag på både ”vanliga” utgåvan och filmer om man vill få reda på slutet direkt. 😉 Det finns ändå något fint i tanken på att en bokserie får följa en under en längre tid, tycker jag. Hoppas att många nya läsare hittar till Harry Potter i och med den nya utgåvan. Texten kommer alltså att vara densamma som i originalet, men i och med illustrationerna, så är tanken att boken ska passa lite extra bra för högläsning också.

Harry Potter och De vises sten - J.K. Rowling, Jim Kay

Undrar förresten hur tjocka de illustrerade utgåvorna kommer att bli. Harry Potter och Dödsrelikerna är ju en riktigt tegelsten redan utan bilderna!


Kommentarer

2 svar till ”Harry Potter med bilder!”

  1. 1997? Är det så längesen? 1997 tog jag studenten i juni och började på Högskolan i Karlstad (som inte hunnit bli universitet då) i augusti. Det känns så avlägset! Harry Potter känns inte lika avlägsen.

    1. Enligt Wikipedia började Harry Potter ges ut -97, fast ju mer jag tänker på det, desto konstigare känns det. Jag minns så väl att jag gick på högstadiet.. Och -97 var jag 10 år?! Har nu kollat på libris.kb.se och listat ut att Harry Potter och De vises sten kom ut på svenska 1999 första gången.

      Men fortfarande avlägset.. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.