Linnea

Juli: äntligen sommar!

Vilken försommar vi har haft! Självklart känns det hemskt med klimatförändringarna, torkan och allt sådant, men om man ska försöka hålla två tankar i huvudet samtidigt så måste jag ju också erkänna att det har känts fantastiskt med solen & värmen. Sällan har jag badat så mycket som i år! I juni! Hela midsommarhelgen! Jag är inte den som uppskattar att vara under vatten, dyka eller ens simma långt, men det finns någonting underbart i att svalka sig i vatten och att bara vara vid vatten, för all del; Kanske med lite fika, sällskap eller en bok. Ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Efter den här våren känner jag mig verkligen energifylld just nu, trots att i princip alla sommarens planer raderats ut. Just nu är jag ju nöjd med precis det jag skrev: sol & bad (fast ska jag vara i solen behöver jag spf30 kläder och solhatt, ärligt talat). Det är också ljuvligt att det har lättats på reserestriktionerna. Nu hoppas jag att vi alla kan hålla oss friska så att jag också kan resa lite söderut som jag brukar på sommaren.

Den här sommaren kommer inte att bli som vanligt, såklart, men det blir säkert bra ändå och förmodligen kommer jag plöja lite fler böcker än vanligt och det är ju inte så dumt. Jag har faktiskt gjort något jag inte brukar göra: planerat min sommarläsning. Jag har botaniserat bland mina hyllor, de fysiska och de digitala, och plockat ut blandade böcker som jag känner mig extra sugen på. Det är inte givet att jag hinner med allt detta under min semester, såklart, men det är i alla fall de böcker som ligger och väntar på nattduksbordet just nu. Det blir ju en och annan ljudbok också. Min bokcirkelkompis Med näsan i en bok har exempelvis fått mig att skaffa Skräcken på Wakenhyrst. Den hade jag nog inte valt själv (p.g.a. mörkrädd..!).

Min sommarläsning.

Som du kanske ser har jag verkligen valt ut blandade titlar: en klassiker, några noveller, en reportagebok, serier och poesi. I min e-bokläsare har jag också siktat in mig på Swede Hollow av Ola Larsmo, så jag har även tänkt ut en roman för sommaren. Har du någon plan för sommarens läsning? Kanske vill du läsa något helt nyutkommet? I så fall kan jag tipsa om Den sorgsne busschauffören från Alster. Om jag bara skriver titeln, så kanske ni ändå kan räkna ut vem som är författaren? Såhär snärtiga titlar finns det nämligen bara en författare som kan få till*. Det är den sjätte (eller sjunde) boken om Barbarotti om ni behöver ytterligare en ledtråd.

*Självklart är det Håkan Nesser som skrivit!


Kommentarer

4 svar till ”Juli: äntligen sommar!”

  1. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Ja det har varit en härlig försommar. Hoppas den kommer tillbaka snart, så vi kan bada mer. Jag har inte planerat min sommarläsning, men såg för ett tag sedan att en ny Nesser är på gång. Så den har jag sparat i bokhyllan på Storytel, längtar.

    1. Ja, nu hoppas jag att den kommer tillbaka! Vi hade 10 grader i morse..! Och regn. Det är kul att Nesser är aktuell med nytt. 🙂

  2. Jag planerar läsningen inför varje månad. Så nu i juli är det bara böcker som stått och väntat i den egna hyllan! 🙂 En av oss är jag väldigt intresserad av att läsa någon gång.

    1. Aha. Det är kul att planera, tycker jag, men det brukar vara svårt för mig att lyckas med planeringen. Alltid är det någon biblioteksbok eller bokcirkelbok som kommer emellan..! Men nu i sommar passar jag på. 🙂 Här blir det också hyllvärmare för hela slanten.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.