Sommarböcker

Sommaren har kommit till Umeå (faktiskt utan att våren riktigt hittade sig hit; jag såg i alla fall knappast skymten av den). Det innebär att man kan vara ute i solen och njuta av en god bok.

Vad läser du helst en sommardag? Jag behöver lite tips på lättsmälta sommarböcker känner jag!

Själv har jag läst senaste Elle och njutit av den gassande solen idag. Egentligen hade jag tänkt läsa några vetenskapliga artiklar till ett projekt jag ska göra i sommar, men jag glömde dem i lägenheten. Ooops. Får läsa dem ikväll istället.

Annars har jag läst en massa Irving på somrarna, t.ex. En bön för Owen Meany (men jag började tycka förbannat illa om honom efter Tills jag finner dig, så jag kommer nog aldrig mer läsa något av honom), men jag gillar också att läsa serier. Böckerna om Ya-Ya flickorna (Ya-Ya flickornas gudomliga hemligheter) är ju inte direkt nya, men var en kul upptäckt förra sommaren. Böckerna om Mma Ramotswe (Damernas detektivbyrå m.fl.) är också ett tips!

En bön för Owen Meany - John IrvingYa-Ya flickornas gudomliga hemligheter - Rebecca WellsDamernas detektivbyrå - Alexander McCall Smith


Kommentarer

2 svar till ”Sommarböcker”

  1. Fru E: En bok jag inte har hört talas om. Spännande! 🙂 Den är noterad på min “att läsa”-lista.

  2. Jag har precis avslutat Marika Kings Supernova. Jag rekommenderar den varmt. Men varning för att man blir lite asocial när man läser. Jag ville bara få läsa i fred och läsa klart den, helst utan att bli det minsta störd! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.