Linneor

Augusti och slut på semestern

Så är augusti här och jag har börjat jobba igen efter fyra veckors semester. Mycket har blivit annorlunda mot hur vi tänkt, men det har blivit bra ändå. Efter den här våren är man såklart tacksam över det lilla, glad att kunna resa inrikes under vissa förutsättningar och glad för de riktigt somriga dagar som blev (de kalla och regniga dagarna visade sig bli desto fler och de har såklart också varit vilsamma). Jag har mest spenderat semestern med att träffa nära & kära och att ta ganska många dopp i sjöar och hav. Och springa. Inför sommaren plockade jag ihop en ambitiös hög med böcker jag var sugen på att läsa, men 2,5 veckor in i semestern hade den ännu inte påbörjats eftersom jag fortfarande höll på att läsa en redan påbörjad pocket. Inte för att det gör någonting. Jag tar med mig sommarläsningshögen nu i augusti och ser hur långt jag kommer.

Sommarläsning
Sommarläsning

Är du sugen på att läsa något rykande färskt så har jag två tips på böcker som kommer ut nu i augusti. Eller tips och tips. Jag har inte läst dem, men jag blev nyfiken när jag såg dem i förlagens kataloger.

  • Hassan Blasims GUD 99. Hassan Blasim blev mycket uppmärksammad för novellsamlingen Irakisk kristus, som kom för några år sedan. Jag har den hemma och det jag har läst ur den har varit briljant. I augusti kommer GUD 99 som handlar om Hassan som flytt från Irak till Finland och som arbetar som veterinär samtidigt som kan drömmer om ett liv som författare. Det låter som en bok i min smak.
  • Bättre begagnat av Johan Tell. Slit och släng känns helt ute. Den här coronakrisen har satt ännu mer ljus på vad som är viktigt på riktigt och jag gissar att bland allt som saknats under denna speciella tid så kanske inte just shopping är det som folk saknat mest? Därför känns det helt klart som att Bättre begagnat av Johan Tell ligger helt rätt i tiden, en bok om att vårda och ta hand om sina saker.
Bättre begagnat av Johan Tell

I övrigt har jag inte så många planer för augusti. Det blir nog mycket jobb, löpning och dans, gissar jag. Sedan är jag mycket sugen på att gå på bio, för bion är verkligen något jag har saknat sedan de stängde igen i våras.

Vad gör du i augusti och vad läser du? 🙂


Kommentarer

3 svar till ”Augusti och slut på semestern”

  1. […] brukar tipsa om nya böcker varje månad, men inför augusti hade jag inte hunnit bläddra i förlagens höstkataloger (de flesta hade inte ens kommit), så nu […]

  2. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Jag har just lyssnat på Håkan Nessers nya bok, inläst av Reine Brynolfsson. Kunde inte sluta, så den blev snabbt färdig. Jag älskar när Nesser läser sina egna böcker, men den här med Brynolfsson är riktigt bra. Bästa boken i sommar!!

    1. Åh, nu blev jag jättesugen på att läsa! Det måste bli min nästa ljudbok. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.