Sommar med bebis i bärsele

Augusti: sommaren är fortfarande här

Nu är augusti här och jag försöker intala mig att det fortfarande är mycket kvar av sommaren. Jag brukar tycka att sommaren är som härligast i juni och jag brukar vilja ha en ganska tidig semester. I år är jag istället föräldraledig, vilket ju faktiskt innebär att jag inte är ledig alls, om man ser det så. Sommaren har spenderats inomhus, ammandes. Nej, så är det såklart inte, men ibland har det nästan känts så. Jag har i vart fall gjort såpass få ”sommar-måsten” att min hjärna fortfarande tror att hela sommaren ligger framför mig. Men nu är det som sagt augusti! Det blir förmodligen en sommar som går till historien som sommaren då jag aldrig fick mig ett dopp i vare sig hav eller sjö. Det känns såklart ironiskt med tanke på hur vädret har varit, men det vore synd att klaga. Jag har istället förmånen att få spendera tid med vår lilla dotter, som nu är drygt två månader gammal. <3 Hon växer och utvecklas i en sådan rasande fart att jag får lite ont i magen. Det är svårt att hinna med. Jag försöker att leva i nuet och njuta av den här tiden. Och det går ganska bra! Men något bad blir det väl inte just i år.

Däremot har vi gjort en hel del utflykter. Vår lilla tjej har varit med oss på restauranger och caféer, på picknick, på museum och på promenader, i sommarstugor och på stränder (självklart inte mitt på dagen eller i solen). Nu i augusti testar vi en lite längre resa: vi ska hälsa på i Öregrund. Underbart! Och sedan hinner vi säkert med ytterligare några små utflykter innan hösten är här. Det vore synd att klaga, som sagt!

Något jag definitivt hinner med nu under föräldraledigheten är att läsa böcker. Det är faktiskt en av få aktiviteter som går fint att kombinera med amning, tycker jag. Ljudböcker har jag däremot inte tid med längre och tillfällena då jag kan och vill sitta framför datorn är inte så många som varit. Vad gäller ljudböckerna tycker jag att de är alldeles för distraherande och jag känner heller inte att jag vill gå omkring med hörlurar hemma när jag ju har ett litet barn som ”pratar” med mig.

Under föräldraledigheten har jag hittills hunnit läsa en hel drös böcker från mina egna hyllor (jag har mååånga olästa böcker hemma). Nu i augusti får det dock bli lite paus till förmån för en biblioteksbok: jag tänkte ta tag i Kvinnan i fönstret av A.J. Finn. Det är nästa bokcirkelbok faktiskt. Jag ser mycket fram emot att bokcirkla igen, förhoppningsvis med träffar i det verkliga livet, efter en lång period med digitala träffar följt av sommaruppehåll. Det finns positiva grejer med hösten också!

Kvinnan i fönstret

Vad läser du i augusti?


Kommentarer

4 svar till ”Augusti: sommaren är fortfarande här”

 1. två månader kvar av sommaren ?

  1. Här i Umeå får man nog räkna september som höst.. Men än är det några sommarveckor kvar! 🙂

 2. Skönt att höra att ni prioriterar er dotter! Önskar jag också förmått göra det bättre och förutsättningarna var så goda. Vi var båda barn”lediga” i tre år! (Tack Alf Svensson!?) Men jag pluggade heltid, mamman hade flera stora utställningar och vi reste runt som skottspolingar, fixade med vattenskador och reparationer m m m m. Galenskap och försummelse, som vår dotter fått lida för.
  Så fick jag panikångest, som i o f s är det bästa som hänt mig, eftersom den innebar att jag med tiden upptäckte mitt eget känslomässigt gravt försummade inre barn.
  Amma länge fick hon i a f. Tills hon var fem. Alltid något!
  Njuter av Nessers nya!! Och har även stor behållning av Niklas Rådströms Som om inget har hänt. Tung, men mycket bekräftelse och klokskap kring trauma, smärta och sorg.
  Intressant kontrast att jämföra med Kristina Sandbergs lysande ”cancerbok”, som är mer sårig och desperat.

  1. Man kan inte göra mer än sitt bästa. Jag läste helt nyligen att det är väldigt lite kring personlighet med mera som beror på miljö – mycket är arv. Det kan man ju trösta sig med de dagar man tvivlar på vad man håller på med…

   Du räknar upp tre böcker jag längtar efter att läsa. Särskilt Nessers nya! Känns som den mest avkopplande sommarläsningen av dem..!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.