Änglaspel

December: dags att läsa noveller och runda av året

Tänk att december redan är här. Som jag skrev här om dagen planerar jag att läsa en massa noveller. Jag tror att jag kan hitta tid till det i och med att jag fortfarande är föräldraledig. Jag vet inte om de finns i verkligheten, men ibland hör man om folk som hinner med att skriva en bok, läsa en kurs eller börja med en ny hobby medan de är föräldralediga. Jag är glad om jag hinner äta lunch och duscha innan kl hunnit bli 14… Men några luckor går att få till. Nog borde jag kunna ta mig en del lästid medan dottern tar en tupplur. Det brukar inte bli mer än en halvtimme eller så, men det kan ju räcka.

Noveller 2021
Min ”novellkalender” 2021

Novelläsning får det bli! I övrigt ska jag ägna mig åt maximalt mycket julmys i december och förhoppningsvis träffa många nära & kära. I januari börjar jag jobba igen. Jag hade gärna varit föräldraledig längre, men vi delar lika på föräldraledigheten, så det blir helt enkelt dags att återgå till jobbet och låta sambon få spendera mer tid med vårt barn. Jag försöker att leva i nuet och inte tänka för mycket på januari. Än är det mycket december kvar..!

Vad gör du i december och vad passar du på att läsa för något?


Kommentarer

4 svar till ”December: dags att läsa noveller och runda av året”

  1. Ja, fin bild! Har bl a lyssnat på usla noveller på radio. Ett undantag dock; Anne Swärds ”Kirseberg”, som är lysande! Novellerna i Klas Östergrens ”Julrevy i Jonsered” är något bättre än de usla i radio och den avslutande nyskrivna är riktigt bra så här långt!

    1. Åh, tack! Jag har tappat fart när det gäller ljudböcker.. Jag har fortfarande Jerker Virdborgs Svart krabba i lurarna. Nu är jag inte jättepeppad på att ge mig i kast med alla radionoveller som står på tur.. Hehe. Men Östergren vill jag läsa! Han brukar ju vara bra!

  2. fin bild, jag läste poesi på den tiden när man inte hade egentid ??

    1. Tack! Åh, poesi är ett bra tips. Det är kanske poesi jag får ta till nästa år, när jag börjar jobba igen.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.