Böcker i augusti

Jag skrev ett inlägg tidigare i år där jag tipsade om böcker som är aktuella i sommar, men sedan dess har det tillkommit ganska många titlar som kommer ut nu i augusti. Här kommer en uppföljning! De här boktipsinläggen är lika mycket kom ihåg för mig som tipsinlägg.

  • Jag spetsar alltid öronen när Kerstin Ekman är aktuell med något nytt. I augusti kommer Löpa varg, som beskrivs som en tät ”… historia om en mans förändrade relation till jakten och skogen, till minnena och det egna åldrandet…”.
  • Elinor Torp har gjort många uppmärksammade reportage. Själv har jag läst Vi, skuggorna, som handlar om skuggsamhället där människor utnyttjas hänsynslöst som billig arbetskraft. Nu är hon aktuell med Moderkakan, en bok om ”moderskap och verkligheten som möter den nyblivna föräldern. En insyn i förlossningsvårdens både beskyddande och krassa miljö.” Som skapligt nyförlöst känns det som en extra intressant bok att läsa, även om jag också måste säga att jag inte känner att jag har haft så mycket att klaga på när det gäller förlossningsvården (men jag drabbades heller inte av några större komplikationer).
  • Mats Jonsson är aktuell med ytterligare en självbiografisk serieroman: När vi var samer, där han skriver om sitt okända samiska ursprung. ”Det visar sig att Mats härstammar från en släkt av skogssamer i Malåtrakten. Varför har det varit hemligt? Varför slutade de vara samer? Och varför vet de så lite om sin historia?”. Det låter som en oerhört intressant berättelse!
  • Jag skulle vilja läsa Renegater av Klas Österlund. Det är många som har tipsat mig om den. Men sidantalet… Det har varit en hög tröskel att påbörja en 750 sidor lång roman. Kanske kan Två pistoler, av samma författare, vara något istället! 250 sidor historisk roman kretsande kring Adolf Fredrik Munck, mannen som stod Gustav III nära och som fick lämna Sverige efter mordet på kungen.
  • Min lilla familj har blivit med radhus och flyttar inom kort. Det är alltså för sent att läsa Till salu av Annica Triberg. Ni kan lita på att jag annars hade läst hennes bok som behandlar ”allt om att köpa ett nytt hem”. Ett bostadsköp är verkligen en stor affär och det hade varit välkommet att ha lite mer kött på benen innan köp. Förhoppningsvis går allt bra ändå. 🙂 I samma volym finns även ”allt om att sälja lägenhet och hus” för den som är i andra änden av affären.

Kommentarer

2 svar till ”Böcker i augusti”

  1. Oh där presenterade du snyggt fler st som jag blev sugen på

    1. Vad kul! Det kommer ut så många intressanta böcker hela tiden. Så mycket böcker, så lite tid..!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.