Rebecca av Daphne du Maurier

Rebecca av Daphne du Maurier

Rebecca av Daphne du Maurier är en klassisk romance, som också överraskar och är riktigt spännande.

Rebecca av Daphne du Maurier är en klassisk roman som blandar både romantik och spänning. Huvudpersonen är en ung kvinna med en enkel bakgrund. När hon träffar den förmögne Max de Winther uppstår en plötslig förälskelse och snart är hon fru de Winther och bosatt på det magnifika godset Manderley. Så långt i berättelsen var jag måttligt imponerad, måste jag erkänna. Jag är ingen stor romanceläsare och för min del känns sådana här askungesagor ganska ointressanta, faktiskt. Jag kände heller inte att förälskelsen mellan huvudpersonen och Max kändes särskilt trovärdigt skildrad.

Sedan vände det, trots allt! Bokens huvudperson är inte den första fru de Winther – när hon träffar Max är han änkling efter att ha förlorat sin första fru, Rebecca, i en drunkningsolycka. Huvudpersonen känner snart att Rebeccas skor är omöjliga att fylla. Samtidigt uppstår allt fler frågor kring Rebecca, vem hon var och hur olyckan egentligen gick till.

Jag tyckte att boken utvecklade sig och blev riktigt spännande och överraskande. Vill du också lyssna på Rebecca så finns den fortfarande att ladda ned som Radioföljetong i uppläsning av Kerstin Andersson.

Rebecca

Brittisk titel: Rebecca.
Översättare: Dagny Henschen, Hilda Holmberg.
Förlag: Modernista (2018).
ISBN: 9789176458358.

Daphne du Maurier

Daphne du Maurier (1907–1989) var en brittisk författare.

Bokrecension
Datum
Bok
Daphne du Maurier
Betyg
31star1star1stargraygray
Format
Radioföljetong