Att vara småbarnsförälder och andra tillkortakommanden av Magnus Bengtsson

Att vara småbarnsförälder och andra tillkortakommanden av Magnus Bengtsson

Att vara småbarnsförälder och andra tillkortakommanden av Magnus Bengtsson är en underhållande och ironisk bok om den frustration och sömnlöshet som kan komma med livet med tvillingar.

Att vara småbarnsförälder och andra tillkortakommanden av Magnus Bengtsson är en bok jag fick skickad till mig för många år sedan och som jag sedan har haft oläst i läsplattan. Det har helt enkelt inte känts som att den har riktat sig till mig förrän nu, när jag faktiskt är småbarnsförälder.

Boken är inspirerad av en Twitter-bok av Jonas Gardell och består av korta rader om den frustration och sömnbrist som kan komma med livet som småbarnsförälder. Bokens berättare (och författare, antar jag?) är föräldrar till tvillingar som turas om att sova. Frågan om huruvida barnen är tvåäggs- eller enäggstvillingar kommer så frekvent att berättarjaget överväger att fästa en lapp på vagnen och peka på den istället för att svara. Allt i boken är definitivt inte roligt (!), men mycket är spot on. Det gäller såklart att man gillar den här typen av ironisk humor. Gör man det så har man en stunds underhållande läsning framför sig.

Symptomatiskt nog läste jag boken under en typisk vakennatt då min 4 månaders tjej tyckte att det enda rimliga var att sova på mig eller inte alls. Så kan livet som småbarnsförälder vara och även fast man älskar sitt barn ofattbart mycket kan man såklart bli väldigt, väldigt trött också. Då kan en sådan här bok faktiskt vara lite av en tröst: tids nog kan man skratta åt det här.

Att vara småbarnsförälder och andra tillkortakommanden

Förlag: Framsteget bokförlag (2014).
ISBN: 9789186839949.

Bokrecension
Datum
Bok
Att vara småbarnsförälder och andra tillkortakommanden av Magnus Bengtsson
Format
E-bok