Bokkedjan 3: Överflöd

Den här gången handlar Bokkedjan om överflöd. Det första jag tänker på då är sagor, där de rika ofta lever i en oerhörd lyx och överflöd. Min favoritsagosamling är såklart Tusen och en natt.

Tusen och en natt II Tusen och en natt I

Orienten rymmer verkligen en makalös sagoskatt! En annan mycket läsvärd bok som utspelar sig i samma del av världen är Flyga drake, som handlar om grymhet och krig i Afghanistan. Boken är ordentligt svår att ta sig igenom för att den handlar om så tunga ämnen och innehåller så gripande beskrivningar om krigets fasor.

Flyga drake - Khaled Hosseini

En annan bok som på ett osminkat sätt skildrar våldsamhet och grymhet är Andarnas hus, som visserligen behandlar många andra ämnen också, men som också berättar om statskuppen i Chile. Det är en av mina favoritböcker!

Andarnas hus - Isabel Allende

Det blev faktiskt tre favoriter i den här bokkedjan. Jag nöjer mig där! Som en parantes kan jag också säga att jag för tillfället läser Tusen strålande solar, av samma författare som Flyga drake. Här är det också Afghanistan som står för miljöerna och jag är redan nu väldigt tagen av boken.


Kommentarer

Ett svar till ”Bokkedjan 3: Överflöd”

  1. Ville önska dig ett gott nytt bokår.

    /Jennie (jenniesboklista.com)

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.