Bokkedjan 6: Edgar Allan Poe

Ojdå. Det här blev svårt! Jag har aldrig läst något av Poe (så litterär är jag!). Faktum är att det enda jag vet om honom är att han skrev poesi och så kanske det inte ens var? Jag måste börja någonstans i alla fall och då börjar jag där.

Poesi. Dikter. Ingenting jag brukar förkovra mig i direkt, men Kärlek och uppror är ju en klassisk diktsamling för ungdomar och jag uppskattade den här jag skaffade mig den och var i den åldern då det fortfarande kändes nytt, pirrigt och spännande med förälskelser.

En annan bok som handlar om pirrig kärlek, den första kärleken, är Gunnel Lindes fantastiska bok Om livet är dig kärt, som är så himla vardaglig, enkel och lätt att känna igen sig i. Älskar den!

En annan ”kärleksbok” som jag inte kan göra annat än älska är Söderbergs Den allvarsamma leken. Äkta, väkskrivet och tragiskt om en kärlekshistoria som rinner ut i sanden! En av de bästa och på många sätt moderna böcker jag läst (trots att den är skriven för snart 100 år sedan).

Om livet är dig kärt - Gunnel Linde Kärlek och upprorDen allvarsamma leken - Hjalmar Söderberg

Jadu. Det blev inte mycket Edgar Alla Poe i detta inlägg. Borde jag lära mig mer om honom? Läsa något  av honom kanske?


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.