Tre böcker om kärlek

Det är alla hjärtans dag hör ni! <3 Jag har grävt i arkivet och plockat fram 3 kärleksfavoriter från årets läsning. Här kommer boktips:

Himlabrand

Himlabrand av debutanten Moa Backe Åstot var en av förra årets bästa läsupplevelser. Det är en riktigt fin ungdomsbok om att drabbas av första förälskelsen. Boken påminde mig om hur det kunde vara. Att bara råka sitta bredvid varandra kan vara för mycket. Meddelanden övertolkas. Allt är ett enda hormonstint pirr. Dessutom är det en jättefin bok om att vara ung renskötande same. Och att våga komma ut.

Himlabrand av Moa Backe Åstot
Himlabrand av Moa Backe Åstot

Vinterkriget av Philip Teir

Vinterkriget av Philip Teir är en roman som lyckas pricka in äktenskap i alla dess faser: det som är på gång, det som börjat bli lite väl mycket vardag och det som faktiskt är på väg att lösas upp. Han skriver så bra, Teir! Och jag roades verkligen av hans pricksäkra beskrivning av medelklassens fåniga bryderier. Den här boken är en riktig pärla!

Vinterkriget av Philip Teir
Vinterkriget av Philip Teir

Ett bröllop att minnas av Katie Fforde

Ibland behöver man en enkel och okomplicerad bok utan överraskningar. Då kan Ett bröllop att minnas av Katie Fforde vara ett bra val! Engelsk landsbygd. Några nyblivna tjejkompisar som börjar planera budgetbröllop ihop. Några killar som korsar deras väg. Ja, ni förstår. Avkopplande!

Ett bröllop att minnas av Katie Fforde
Ett bröllop att minnas av Katie Fforde

Kommentarer

2 svar till ”Tre böcker om kärlek”

  1. Kul att du gillade dem. 🙂

  2. Tack för tips ??

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.