5 kärleksfulla boktips

Idag är det Alla hjärtans dag; den där dagen som är lite av en vattendelare – antingen firar man den, eller så ser man absolut ingen poäng. Oavsett vilket så finns det inget som hindrar att man delar med sig av lite tips på kärleksböcker. 😉 Som många av mina läsare vet så är jag hemskt kär, men råkar tyvärr hata sliskiga böcker med Hollywoodtrams. Det är inte så mycket att göra åt saken… Men ändå! 5 boktips:

1. Ett boktips för den som eventuellt är tveksam till hela konceptet ”Kärlek” kanske kan passa på att läsa Prins Charles känsla, en dag som denna. Jag gillade den massor, även om jag inte alltid höll med författaren… Liv Strömquist har i seriealbumet försökt gå till botten med kärleken som samhällsfenomen. Hon är kritisk! Och boken är mycket underhållande och tänkvärd.

2. Den allvarsamma leken är en av alla tidernas ärligaste och bästa kärleksböcker. Skriven av den stilistiskt fulländade Hjalmar Söderberg. En favoritbok.

3. Doktor Kessners hemlighet är ingen renodlad bok om kärlek, men det är en spännande äventyrsbok för den yngre läsaren och den innehåller också en klockren beskrivning av den första, pirrande, blyga kärleken.

4. Den har några år på nacken, men den är fortfarande ack så läsvärd: Förnuft och känsla. Här ryms triangeldrama, känslostormar och äktenskap som mer eller mindre är arrangerade. En fantastiskt intressant och rolig(!) läsning.

5. Ibland är inte kärleken så rackarns lätt att finna. Det skildras väldigt avklätt och fint i Vi har redan sagt hej då. Det är en tunn bok, som på något sätt lyckas ringa in väldigt mycket i hur det kan vara att vara singel idag. Jag gillade den massor.

ChokladhjärtanFoto: Ann-Kathrin Rehse/stock.xchng

Ha en fin dag! 🙂 Om någon undrar så hör jag till de som firar. 😉


Kommentarer

4 svar till ”5 kärleksfulla boktips”

 1. Klockrent att inleda med Liv Strömquist ju 😉

  Du känns som en tvillingstjäl till mig i ditt ”romanshat”. Har sååå svårt för det i böcker. Hellre att huvudpersonen dör våldsamt än blir kär, typ.

  Men apropå ditt tidigare inlägg (det du länkar till) läste jag faktiskt i DN att folk som är kära i varandra i ung ålder och sedan skiljs åt, de återfår tydligen väldigt ofta samma känslor när de träffas igen, även om det gått lång tid, de har gift sig med någon annan etc etc. Så kanske ligger det något speciellt i tonårsromansen ändå? (Fast något jag aldrig själv fattade i den åldern i så fall, haha.)

  1. Prins Charles känsla kanske var fel bok att ta med i inlägget, hehe.
   Intressant det du skriver om att återse tonårsromanser! Det kanske ligger något i det där ändå.. Det är väl mest att jag själv inte har några sådana erfarenheter och inte direkt har träffat någon runt omkring som har återgått till någon barndomskärlek.. För mig känns det helt enkelt främmande.. Snarare råkar ju många ut för att man kommer ifrån varandra (gäller även vänner) med åren!

 2. Fin varierande blandning.

  1. Tack, ja, det blev lite av varje.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.