Bonniers stora bok om din trädgård

Bonniers stora bok om din trädgård

Bonniers stora bok om din trädgård är en rejäl och kunnig bok om allt du behöver veta om din trädgård.

Bonniers stora bok om din trädgård är en rejäl koloss till bok. Här finns svar på allt du vill veta, eller kanske inte ens visste att du behövde veta, om din trädgård! I den inledande delen finns tips kring trädgårdens inredning – någonting jag inte ens tänkt på, men som såklart är lika viktigt som att inreda rummen inomhus. Färger, nivåer, rum i rummet, doft… Här finns många aspekter att ta hänsyn till. En annan intressant del av boken är den del som handlar om ”jorden vi ärvde”. Här kan läsaren lära sig ”allt” om kompost, näringsämnen, jordförbättring, ogräs, klimat och mycket annat. Slutligen innehåller boken omfattande faktadelar om växter och köksträdgård.

Jag impulslånade Bonniers stora bok om din trädgård på biblioteket. Jag noterar att den gavs ut första gången 1996. Har det hänt mycket inom området sedan dess? Kanske, men till stora delar tror jag verkligen inte det. Jag är ingen expert, men det mesta känns faktiskt aktuellt fortfarande. Det gäller inte minst tankarna kring ekologisk odling och biologisk mångfald, som går som en röd tråd genom boken.

Idag finns det mesta man vill veta någon googling bort. De gånger man är nybörjare på en sådan nivå att man inte ens vet vad man ska googla på, ja, då är sådana här kunniga, kärleksfulla och rejäla böcker sköna att hålla i handen. Det är knappast en bok man läser från pärm till pärm, men en riktigt trevlig bok att bläddra i.

Jag blev med trädgård i höstas och känner verkligen inspiration efter att ha läst den här boken. Jag önskar bara att jag visste mer exakt vad jag egentligen har i min trädgård?! Fråga om ett år, så kanske jag är klokare. Än vilar trädgården inför våren och sommaren. Det ska bli riktigt spännande att se vad som gömmer sig under snön.

Bonniers stora bok om din trädgård

Bonniers stora bok om din trädgård

Huvudredaktör: Karin Berglund.
Förlag: Bonnier Alba (1996).
ISBN: 91-34-51455-4.

Bokrecension
Datum
Bok
Bonniers stora bok om din trädgård
Betyg
41star1star1star1stargray
Format
Bok

Kommentarer

2 svar till ”Bonniers stora bok om din trädgård”

  1. Ja, mycket bra! Det här är det första jag läser av henne, men hon känns verkligen kunnig.

  2. gammal fin klassiker, Berglund är så bra.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.