Februari: vardag på riktigt

Vad skönt att februari snart är här! Januari skulle bli månaden då jag började jobba igen. Det kändes inledningsvis lite ”blandat”, som jag har sagt till alla som frågat. Med det menade jag att det kändes piss att vara ifrån min bebis så mycket! 😉 När jag väl var tillbaka på jobbet var det dock full rulle från start och jag kom på mig själv med att njuta av att kunna fokusera på en sak i taget och att prata med andra vuxna om dagarna. Dagarna flög iväg och jag kunde komma hem och känna mig pigg. Pigg! Då är det också enklare och roligare att fokusera på att umgås med sitt barn. Det var faktiskt inte så jobbigt som jag tänkt mig att börja jobba igen. Det var också skönt att ta tillbaka sömnen. Efter att ha tagit alla nätter sedan vår dotter kom till världen gjorde vi ett byte inför årsskiftet och nu sover alla i familjen bättre än på mycket länge (oftast), härligt nog. Det gäller inte minst mig själv, som inte går upp 5–10 gånger per natt längre.

Men. Jag hann bara jobba fyra dagar (varav två hemifrån) innan hela familjen blev sjuka. En av oss testade positivt för covid och sedan blev det alltså karantän. Vår flicka, som varit så frisk fram till nu, fick sin första feber och även om det absolut inte var någon fara blev vi ändå oroliga och all energi gick åt. Fantastiskt nog tillfriskande hon snabbt och då behövde vi plötsligt lära oss att underhålla en baby samtidigt som man är sjuk. Men det gick bra! Det hela sammanföll dock med att jag hade en stor arbetstopp på jobbet. Jobbet jag inte kunde gå till. Något som tack och lov löste sig tack vare fina kollegor och chef! Tacksam för det!

Det är speciella tider. Fortfarande. Tänk att vi har levt med pandemin så länge?! Nu, när vi har upplevt covid i min lilla familj, känns det närmast som en lättnad. Ingen i familjen är i riskgrupp (längre) och vi vuxna är vaccinerade. Det finns inte så mycket att oroa sig över och nu ska vi väl slippa skiten den närmsta tiden.

Efter denna annorlunda hemma-januari är jag redo för en mer normal vardag! Jag är sugen på att komma in i mina arbetsuppgifter på riktigt och hitta en bra balans så att jag både hinner med vårt barn och allt annat. Jag är sugen på att börja dansa igen efter juluppehållet. Kanske springa igen! Jag är sugen på att få ordning på de sista störiga grejerna i vår hem – smått och stort som kommit med höstens flytt och som vi inte har prioriterat att göra ännu. Det är så mycket som borde organiseras och fixas till.

Ja, vi håller oss nog sysselsatta i februari, det tror jag nog.

Med den förbättrade sömnen har jag också större lust och ork att läsa. Jag ska först och främst läsa ut nästa bokcirkelbok: Levande och döda av Han Kang (mitt bokcirkelval!). I övrigt får vi se vad det blir. Två nyutkomna böcker som jag är nyfiken på är i alla fall dessa:

 • Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti, en bok som handlar om en mamma och en dotter, bosatta i Stockholm respektive Gällivare. Jag vet inte vad som gjorde mig nyfiken. Kanske att jag själv bor i Umeå och min familj i Öregrund, i norra Roslagen. Avstånd.
 • Äpplet faller inte av min feelgoodfavorit Liane Moriarty. Boken handlar om ”det perfekta paret”. Eller är det bara en fasad? Jag tycker Moriarty skriver fängslande samtidigt som böckerna också har en viss tyngd och berör även lite mörkare ämnen. Gillar det jag har läst hittills!

Vad läser du i februari?


Kommentarer

4 svar till ”Februari: vardag på riktigt”

 1. Ja, usch vad mycket smitta det är! Hoppas dina släktingar piggar på sig fort och att du slipper covid!

 2. Ja, man märker verkligen att det blir ljusare! Gatlyktorna är inte ens tända längre när jag cyklar till jobbet. Så skönt!

  Kerstin Ekman är så bra, tycker jag! Måste läsa Löpa varg! Du borde läsa Händelser vid vatten om du inte har gjort det tidigare.

 3. Bra att kunna blanda lagom, både familj och jobb. Mycket corona nu, hos tre av våra barn finns smitta, en svärdotter, svärsonen och ett skolbarn… ändå har de inte träffats efter jul… lättare förkylningar, sägs att det ska vara snart slut… Umeå är en trevlig stad.

 4. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Ja det är skönt att februari snart är här. Det känns ljusare och ljusare. Jag har precis läst, Löpa varg, av Kerstin Ekman. Jag tyckte mycketom den. Har försökt mig på någon av hennes böcker tidigare. Då tyckte jag den var svår. Men jag ska nog välja någon mer av henne igen. Kaffe och mjölk låter spännande!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.