Genvägar till vacker trädgåd av Linda Schilén

Genvägar till vacker trädgård: Tänk som en trädgårdsmästare av Linda Schilén

Genvägar till en vacker trädgård av Linda Schilén är en inspirerande bok om att planera och sköta sin trädgård så att det också blir tid över till att faktiskt njuta av den.

Genvägar till vacker trädgård av trädgårdsmästaren Linda Schilén är en inspirerande och lättillgänglig bok om att planera och ta hand om sin trädgård. Jag skulle säga att den riktar sig särskilt till den som är något av en nybörjare i ämnet, men även den som brukar pyssla i trädgården kommer säkert hitta både inspiration och en hel del handfasta råd i den här boken.

Boken är sympatisk på så sätt att det är stort fokus på att få tid till att även njuta av trädgården. När man är inte är så van vid trädgårdsarbete är det lätt att bli lite matt av tanken på att rensa ogräs, gödsla, beskära, vattna, klippa gräsmattor och så vidare och så vidare. Genvägar till vacker trädgård ger konkreta tips på hur man planerar sin trädgård så att det blir mycket tid för njutning och lagom med jobb. Det handlar om att anlägga ett lagom antal rabatter och fylla dem med lämpliga växter för att få maximal effekt. Det handlar också om att spendera rimlig tid på vår- och höststädning och att hitta smarta sätt att förhålla sig till ogräs.

Jag har bott i lägenhet i många år, men har sedan i höstas en trädgård, vilket känns fantastiskt kul. Jag har turen att ha en trädgård som redan är uppvuxen och som känns väl omskött. Nu hoppas jag bara på att kunna förvalta den, så att säga. Fram till nu har jag inte haft så stor koll på vad man måste eller borde göra för att ta hand om sin trädgård. Nu känner jag att jag har betydligt mer med kött på benen. Jag kan ju tillägga att jag läste den betydligt mastigare boken Bonniers stora bok om din trädgård innan jag gav mig i kast med den är. Visst gillade jag Bonnier-boken, men Genvägar till vacker trädgård känns mer lättillgänglig och gav mig mer inspiration. Den matchar min nivå mycket mer än den andra kolossen till bok. Genvägar till vacker trädgård är inte boken att konsultera om du vill läsa allt om täckodling och kompostering, men det är en perfekt bok att bläddra i för att få trädgårdsmästarens tips på tacksamma växter och hur man får ut det mesta av sin trädgård.

Nu kan jag knappt vänta tills det blir vår och jag får se vad som gömmer sig under snön i vår trädgård! Den här boken kommer absolut komma till stor nytta. Det känns tryggt att ha en trädgårdsmästares ord med sig när det är dags för mig att vårstäda där ute.

Genvägar till vacker trädgård

Foto: Cecilia Nordstrand.
Utgivningsår: 2016 (Ordalaget förlag).
ISBN: 978-91-7469-151.1.

Linda Schilén

Linda Schilén

Linda Schilén är en svensk trädgårdsmästare, konstnär och föreläsare. Hon har skrivit ett flertal böcker om växter och trädgård. Linda Schilén har en hemsida och finns på Instagram.

Bokrecension
Datum
Bok
Genvägar till vacker trädgård av Linda Schilén
Betyg
51star1star1star1star1star
Format
Bok

Kommentarer

3 svar till ”Genvägar till vacker trädgård: Tänk som en trädgårdsmästare av Linda Schilén”

  1. […] ens något bra solläge där. Nu i april hoppas jag på mer. Jag längtar efter att följa råden i Genvägar till vacker trädgård och vårstäda där ute. Det är något tillfredsställande med trädgård och växter, är det […]

  2. Vad roligt! Kan förstå att de uppskattar frukt och bär. Det är verkligen en lyx att kunna äta direkt från buskar och träd. 🙂

  3. intressant, viktigt att få tid att njuta också, vi har en hel del fruktträd och bärbuskar, älskas av barnbarn nu.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.