Vårtecken: tulpaner!

April: vår med trädgård!

April! Vår! Alla årstider har sin charm, men det här är nog det första året då jag verkligen känner att våren är en riktig höjdpunkt. Det här är nämligen första våren med trädgård (jag är förvisso uppvuxen i villa, men i hela mitt vuxna liv har jag bott i lägenhet). Vi har hunnit bo i radhus sedan i höstas och jag har glömt hur trädgården egentligen ser ut. Jag fick en överraskning redan i mars när jag insåg att några lökar (någon slags hyacint?) börjat titta fram i rabatten på framsidan. Det hade jag inte väntat mig. Det är inte ens något bra solläge där. Nu i april hoppas jag på mer. Jag längtar efter att följa råden i Genvägar till vacker trädgård och vårstäda där ute. Det är något tillfredsställande med trädgård och växter, är det inte? (obs: kan ju med stor säkerhet hända att ingenting växer och frodas i den här nybörjarens taffliga händer, men…). I april ser jag också fram emot påsk, som ju är en sådan mysig tid. Jag ska vara ledig och umgås med nära och kära. Ser fram emot det så mycket! <3

I april ska jag dessutom för första gången på åratal gå ut och göra något med min sambo. Det fanns en tid då vi sprang på bio och föreställningar och utställningar och det ena med det andra i princip varje helg. Sedan kom pandemin. Och en bebis. På söndag ska bebisen hänga lite med farmor medan vi är på konsert med Ane Brun. Är det tänkt. Jag har sett henne live ett par, tre gånger tidigare och håller hennes konserter för några av de bästa jag varit på, så förväntningarna är höga. Hoppas att vi alla får en trevlig kväll…

Ska jag läsa något i april då? Jo, det är klart! Jag läser framför allt Stormvakt, av Kristina Ohlsson, en deckare jag lånat på biblioteket. Passande med en deckare såhär i påsktider*, eller hur? Jag läser också en hyllvärmare som jag är så glad att jag har kunnat ta fram ur hyllan och börjat läsa till slut: Mats kamp av Mats Jonsson – ett underbart självbiografiskt seriealbum om livet på Söder och att bli förälder. En del böcker vinner kanske på att vara hyllvärmare ett tag – den här boken hade jag inte uppskattat på samma sätt om jag hade läst den innan jag själv blev mamma (fast jag hade garanterat uppskattat den på ett annat sätt!).

Stormvakt av Kristina Ohlsson

Jag tänkte tipsa om några april-nyheter i ett annat inlägg (det kommer ut så himla mycket i april!).

Vad läser du för något i april? 🙂

* med tanke på den norska traditionen påskekrim, att läsa deckare under påskledigheten, alltså!


Kommentarer

2 svar till ”April: vår med trädgård!”

  1. Åh, vad bra tänkt. En trädgård vill man ju kunna njuta av året om. Höstfärger är fantastiskt. 🙂

  2. Spännande med ny trädgård, jag gillar hösten i vår trädgård, har försökt tänka på färger, vi har en del frukt och bär också, barnbarnen älskar!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.