Bebis som står

Mars: vad händer?

Jag vet inte riktigt vad man ska skriva i dessa dagar. Det känns som att jag ofta börjar den här typen av inlägg på ungefär det viset. Pandemin kastade ju omkull vardagen och nu har vi alltså gått från en pandemi, som är på väg att bli endemi(?), till något värre. Nu är det alltså krig i vårt närområde? Jag känner starkt för att bara vara hemma och pussa på min bebis. Orkar inte hålla på och följa en massa nyheter och rapporteringar, även om man kanske borde. Jag skänker pengar till Röda korset varje månad (sedan säkert ett decennium tillbaka) och vet inte vad mer just jag kan göra, ärligt talat. Det är hemskt tider i vart fall. Vet som sagt inte vad mer man kan skriva om det.

Eller en sak kan jag kanske addera. Jag har inte så mycket egentid, men jag tycker det är kul att pyssla med bloggen när jag har möjlighet. Just nu pillar jag med utseendet, fram och tillbaka, som ni kanske ser. Här om veckan bytte jag exempelvis ut standardillustrationen i sidhuvudet mot en alldeles egen linnea-illustration, som jag är så glad över. Jag har bloggat i vansinnigt många år, men aldrig kommit mig för att skaffa någon egen illustration av något slag. Plötsligt hände det! Jag beställde den av en frilansare som jag hittade via Fiverr. Jag valde utifrån portfolio – hittade en grafisk designer som såg ut att kunna göra det jag var ute efter. När jag gick in här om dagen för att ge dricks noterade jag att illustratören är ”unavailable” just nu. Och att hon bor i Ukraina. Och så blev jag påmind igen om att det pågår ett krig alldeles nära och att det är människor som lever mitt uppe i det. Och dör. Det är så hemskt.

Nog om krig. För nu.

Mars är annars en månad som jag hoppas innebär att jag kan gå på Umeås litteraturfestival, Littfest. Jag är tillräckligt rutinerad för att veta att evenemanget brukar sälja slut i ett nafs. Jag har således haft biljett sedan långt innan det fanns ett program och sedan långt innan jag visste om jag kunde gå eller inte. När jag tänker efter har jag nog inte direkt undersökt ens idag om jag kan gå. Oops… Ja, herregud vad planering har blivit något helt annorlunda sedan jag fick barn! Programmet har jag inte ens tittat i… Men jag hoppas såklart att jag kommer iväg. Och jag litar på att programmet är lika intressant som vanligt! Det här blir (eventuellt) den första Littfest fysiskt på plats på flera ÅR, så suget är såklart stort, som ni kan förstå.

Utöver Littfest finns det just inget annat i kalendern än dans. Jag skulle tippa på att månaden bjuder på en hel del dans och i övrigt mest kommer att handla om jobb. Jobb tar mycket tid, kan man tycka. Jag har förmånen att ha ett roligt jobb och härliga kollegor, så det är inte så dumt, men jag känner verkligen inte att jag kan planera in så mycket om kvällar och helger. Jag vill ju hinna med bebisen också. <3

Böcker ska jag dock hinna med, i vanlig ordning. Jag har en hel liten trave med påbörjade böcker. Under månaden tror jag bestämt att jag kommer att hinna läsa ut en del. Babetta av Nina Wähä är det inte mycket kvar i. Gun love av Jennifer Clement kommer jag också att läsa ut (och bokcirkla) i närtid. Sedan får vi se vad jag hinner med!

Babetta av Nina Wähä

Månaden bjuder också på en mängd nya, spännande böcker för den som letar efter något rykande färskt att läsa. Det kommer faktiskt så mycket nytt att jag tänkte förära dem ett eget inlägg.

Vad läser du i mars?


Kommentarer

2 svar till ”Mars: vad händer?”

  1. Testamente var verkligen speciell den med! 🙂

  2. läst Testamentet av Wähä, egentid är lyxvara ibland.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.