Vem sover inte?, Regn, Vänta, Sickan

Böcker för bebisar: böcker jag läst för min 9 månaders bebis

Mina biblioteksbesök har blivit något glesare sedan min föräldraledighet tog slut, men visst bär jag hem en massa biblioteksböcker fortfarande: till mig och till min dotter. Här är de tre senaste jag har lånat och läst för min bebis!

Regn av Anders Holmer

Jag kunde inte låta bli att låna Regn av Anders Holmer. Framsidan, med sina renar, var så fin! Och ja, den är verkligen vacker, även invändigt. Om den är för avancerad för min 9-månaders bebis? Jo. Här pryds varje uppslag av en haiku-dikt och vacker illustration. Haiku är en rolig diktform med en liten knorr på slutet, men just det är det väl mest mamman som uppskattar (och det gör hon – mycket).

Vem sover inte? av Stina Wirsén

Stina Wirséns småbarnsböcker är så mysiga. Hennes barnboksfigurer är fantasifullt ritade och de handlar allt som oftast om sådant som är lätt att känna igen sig i. I Vem sover inte? kommer kanin till nalle. De leker och äter och borstar tänderna. Sedan är det dags att sova. Men vem sover inte?

Vänta, Sickan av Sofia Rådström

Jag älskar Sickan-böckerna! Illustrationerna är underbara, rimmen finurliga och humorn går hem hos mig. Att barn, även de allra minsta, också älskar Sickan är uppenbart. Vänta, Sickan-boken var faktiskt helt sönderläst redan när den fick följa med hem från bibblan. Och jag tror tyvärr inte att min tjej har gjort saken bättre efter sitt ivriga bläddrande… I den här boken har Sickan bråttom ut. ”På med stövlarna och hatten. Det är dags att plaska vatten”.