Fler frågor & svar

Jag har hittat fler frågeformulär på bloggar. Här kommer mina svar!

1. Varför läser du?
Skönt tidsfördriv! Och ibland gör jag det för att lära mig mer om något jag är intresserad av.

2. Vad tycker du är förbjudet inom litteraturen?
Det finns nog inget jag tycker är ”förbjudet”, men det jag inte gillar läser jag såklart inte.

3. Vad är ett måste?
Att det är välberättat och engagerande!

4. Vilket är viktigast när du intresserar dig för en bok: popularitet eller status?
Inget av det är särskilt viktigt för mig, men jag brukar undvika klassiker eftersom de generellt verkar vara lite tunglästa och förmodligen inte tilltalar mig, så ”status” är väl viktigt på ett omvänt sätt. Popularitet är viktigt på så sätt att jag troligen missar boken annars!

5. Vilken författare har betytt mest för dig? Varför?
Jonas Gardell kanske, för han kan sätta ord på sådant som är viktigt. Peter Pohl betydde mycket för mig när jag var yngre, för jag älskade hans gripande böcker.

6. Vilken redan existerande bok borde det varit du som skrivit?
Den allvarsamma leken kanske. Fantastisk bok! Älskar hur den berättas.

7. Har du, när du läst klart en bok, varit arg på hur den slutat och velat skriva om slutet, en karaktär eller liknande?
Ja, det har hänt. Nu senast blev jag besviken på Vila på gröna ängar.

8. Finns det någon bok du gillar som du aldrig skulle råda någon annan att läsa?
Nej. Haha. Jag har nog inga ”skäms”-böcker.

9. Om du fick bestämma, vem skulle du ge Nobelpriset i litteratur?
Joyce Carol Oates för hennes fantastiska sätt att beskriva kvinnoliv i dagens USA.


Kommentarer

2 svar till ”Fler frågor & svar”

  1. Felicia: Jag har faktiskt inte läst så många biografier. Jag kanske inte ens har läst någon. :S Skulle jag läsa någon skulle det nog vara en biografi om någon författare eller annan person som jag gillar. Jag borde nog prova att läsa en biografi snart. 🙂 Trevlig söndag!

  2. Profilbild för Felicia
    Felicia

    Gillar du att läsa självbiografier? Vilken är din favorit i så fall? Har du läst Kim Kärnfalks? Jag läste ut den idag, det var den första självbiografin jag läste. Tyckte att den var sådär, önskade att den hade mer att ge.
    Trevlig söndag 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.