Julby på en bok

Januari 2024: nya böcker, nya möjligheter

Åh, redan nyår igen! En kompis till mig har sagt ”dagarna går långsamt och åren går fort” när man har barn och det är sant. I år fyller min lilla flicka tre år, min lilla flicka, som redan kan ungefär allt själv?! Vad hände med min bebis? Det är utmanande att vara (småbarns)förälder när man är en nostalgiker som jag; att ha ett litet barn är att vara så kär att det är helt svindlande och tanken på att hon ska bli stor är helt obegriplig. Ändå går den känslan märkligt nog att ha samtidigt som man är heeeelt slut av att sällan vara för sig själv, så som det blir när man har ett barn som vill leka och umgås med en hela tiden när man inte är på jobbet. Tur att man har ett jobb där man kan njuta av att tänka 1 tanke i taget… Jobbet är min stora återhämtning.

Apropå jobb har jag goda förhoppningar om att det blir ett roligare jobbår än på länge. Det är mycket på gång, många rekryteringar det planeras för och planer som revideras. Det känns spännande, tycker jag.

Privat har jag inga storslagna planer för året. Jag hoppas på att kunna dansa & springa lagom mycket och att få till en realistisk dos kultur. Hittills har jag en opera (Stolthet och fördomNorrlandsoperan) och Littfest i kalendern, så det verkar lovande. I övrigt vill jag bara pussa på min lilla flicka. 🙂 Rätt var det är vill hon väl inte att man pussar på henne längre. :'(

Ska jag läsa några böcker då? Ja, det är klart! Jag har äntligen påbörjat Systrarna av min favoritförfattare Jonas Hassen Khemiri. Sedan har jag fått inte mindre än fyra julklappsböcker. <3 Hela nattduksbordet är fyllt av bokhögar jag vill sätta igång med.

Vill du läsa något nytt för januari så har jag nåra boktips till dig:

 • Ale mana merrii/Far inte till havet av Elin Anna Labba. Efter succén med reportageboken Herrarna satte oss hit, är Elin Anna Labba nu aktuell med en roman, där vatten beskrivs som en egen varelse. Vill läsa!
 • Mamma Mu blir ledsen av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist. Mamma Mu är en barnboksfavorit och nu kommer en ny om ”vänskap och försoning”. En bok jag vill läsa med dottern!
 • Mors lilla Olle och andra visor av Alice Tegnér. Att sjunga med sitt barn är skoj! Sångböcker är med andra ord något jag gärna samlar på mig och här finns dessutom klassiska illustrationer av Elsa Beskow och det är ju inte helt fel.
 • Vill du va min ponny? av Ebba Forslind och Hanna Klinthage. En rimmad berättelse om lek och ponnyer. Kan knappt tänka mig någon bättre bilderbok!

Vad läser du i januari?


Kommentarer

2 svar till ”Januari 2024: nya böcker, nya möjligheter”

 1. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Ja, det är sant att tiden går fort när man har barn. Man får försöka ta vara på tiden. Rätt som det är flyger dom ut.

  1. Ja, man måste verkligen fånga dagen!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.