Vindruvor

September: så mycket böcker, så lite tid(?)

Oj, oj, september är redan här. Det här blir slutet av en era – om bara några dagar ska vi börja skola in vårt barn på förskolan och börja jobba båda två. Jag kan inte förstå att vårt lilla barn har blivit så stor. Hon är en liten person som springer omkring, babblar för fullt och har sina intressen och favoriter. Under lång tid har allt snurrat runt vår dotter – någon av oss har alltid varit tillsammans med henne och vi har följt varenda litet framsteg och varje ny nyans, fascinerat uppdaterat varandra när nya ord har dykt upp eller när hon gjort något oväntat/nytt/roligt. Nu kommer hon plötsligt uppleva och göra saker utan oss. Det är såklart någonting helt naturligt, men ändå någonting helt orimligt, eller hur?

Jag har redan jobbat heltid sedan januari, men tycker ändå att det känns helt sjukt svårt att få ihop det. Vi vill inte att det blir onödigt långa dagar på förskolan, så nu kommer det bli ett pussel för att få schemat att gå ihop. En del dagar kommer jag släpa mig upp vid 06-tiden, vilket naturligtvis är en ganska normal tid att gå upp för somliga, men något som känns närapå orimligt för mig. Andra dagar kommer jag att vara på jobbet vid 09 och i gengäld jobba till 19. Oj, oj, får se hur det går. Jag är tacksam över att vi båda har möjlighet att justera dagarna med flextid, men jag vill ju helst vara med min lilla flicka jämt. Jag börjar förstå varför så många jobbar deltid under småbarnsåren.

Nåväl. I teorin borde jag kunna umgås lika mycket med min lilla Rut som jag har gjort under hela våren, men vi får se hur det känns. Jag räknar inte med att ha supermycket tid till annat: springa, dansa, läsa. I den mån jag har tid att läsa ska jag försöka plöja nästa månads bokcirkelbok (jag vet inte vilken det blir ännu) och läsa ut den bok jag har på gång för stunden: Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe.

Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe

Jag är egentligen otroligt peppad på att läsa. Jag har bläddrat i förlagens höstkataloger och hittat många spännande titlar. Kanske är det nu jag köar en hel drös med nyutkomna titlar på biblioteket och plöjer senare i år. För det kommer ju ett sedan, ett sedan när vardagen säkert har fallit på plats.

Jag tänkte lägga upp ett separat inlägg med det jag känner mig särskilt nyfiken på ur septemberutgivningen. Det kanske bli två till och med. Vilken bokhöst!

Vad läser du i september? 🙂


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.