Vinterdag i januari

Februari 2024: fint läsflyt

Februari är här! Den här månaden ser jag fram emot att äta minst en semla (helst flera, men i och med att jag har celiaki, och alltså måste hålla mig till glutenfritt, brukar det inte dyka upp så många chanser) och att gå på opera. Den här gången väntar en operaversion av Stolthet och fördom. Ska bli intressant! Jag hoppas också på att hinna med mycket dans. I skrivande stund känns det lite oklart om min ena danskurs kommer att starta :(, men jag håller tummarna på att det trillar in några fler anmälningar i dagarna.

Självklart ska jag läsa en massa böcker också. Jag känner att jag är inne i en extra inspirerande läsperiod. Jag varvar två riktigt bra böcker som jag längtar efter mellan gångerna: Stacken av Annika Norlin och Systrarna av Jonas Hassen Khemiri. Dessutom har vi äntligen börjat få till nattningarna här hemma, vilket innebär att jag inte nattar tvååringen varje kväll utan har 3–4 kvällar i veckan där jag har t.ex. en timme till att göra… vad som helst?! Så har inte situationen sett ut det senaste… året? Ja, jag vet inte riktigt när det spårade ur på riktigt, men vi har haft en lång period när det har varit ett tvåmansjobb (eller åtminstone ett mamma-jobb) att natta. Och vår dotter somnar alltså aldrig/sällan innan 22, så när nattningen väl är klar är man väldigt sugen på att själv gå och lägga sig. Nu har jag dock plötsligt en massa lästid jag inte har haft på länge. Så skönt!

Jag kanske inte hinner läsa så mycket mer än Stacken och Systrarna, om man ska vara realistisk, men jag har i alla fall kollat igenom bokkataloger på spaning efter spännande nyheter i februari. Det verkar inte komma ut så mycket just då..? Är det för att det krockar med bokrean, som alltid brukar pågå i februari? Ett tips har jag i alla fall:

 • Dotterdottern av Susanna Alakoski. Nu kommer tredje delen i Susanna Alakoskis ambitiösa projekt att skildra kvinnoliv under 1900-talet. Jag har inte hunnit läsa del två, Londonflickan, ännu, men tyckte mycket om den första delen, Bomullsängeln.

Vad läser du i februari?


Kommentarer

6 svar till ”Februari 2024: fint läsflyt”

 1. Profilbild för
  Anonym

  Hittade din blogg nu på morgonen, så glad för det! Har letat ett tag efter någon bloggare som har liknande smak som jag och jag verkar ha hittat rätt! Läser just nu Stephen Kings The mist

  1. Men vad kul att du hittat hit! 🙂 🙂 Stephen King är en ny bekantskap för mig (läste mina 3 första 2023), men kommer garanterat läsa mer. 🙂 Får se vad det blir härnäst.. Han är ju en oerhört produktiv författare..!

 2. Stacken och Systrarna, vilken drömduo! Läste båda i slutet av förra året och gillade dem massor. Mycket nyfiken på hur det funkar att varva, jag hade jättesvårt att släppa respektive bok innan den var slut. Men du kanske är sugen på olika böcker olika dagar?

  1. Fantastiska böcker båda två! Jag har inga problem att varva olika böcker, men det ligger något i det du säger. Båda är starka på sitt sätt, samtidigt som de är SÅ olika. Medan jag läser Stacken hinner liksom förtjusningen över Systrarna lägga sig lite (och vice versa).

 3. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Jag ska också läsa Alakoski, har jag tänkt. Hoppas det går bra med nattningarna av dotter nu, så att ni får lite egentid.

  1. Tack, än så länge funkar det bra att vi nattar varannan natt, men hon blir nog aldrig en person som somnar innan 22.. Hon är kvällsmänniska som jag. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.