April 2024: hejdå snön

April! Nu ska väl snön försvinna, till slut? Jag ser fram emot att kunna lägga undan broddarna för den här säsongen. I april har jag egentligen inte mycket planer, men löpning på barmark är alltid något att se fram emot såhär års. Jag har faktiskt väldigt lite att skriva just nu. I mars har jag hunnit med två resor till Öregrund, bland annat för att fira påsk och påsklovet fortsätter faktiskt ett tag till, men firat på annat håll. Resten av månaden blir nog mest jobb och fixande inför våren (frön som ska sättas, däck som ska skiftas, vinterjackor som ska hängas undan, fönster som ska putsas etc. etc. etc. etc. etc.).

Månadens läsning då? Jag tänkte framför allt läsa ut nästa bokcirkelbok: Flickan med gåvorna av M.R. Carey; en zombieroman. Det är inte min mest utforskade genre, men än så länge tycker jag att den är riktigt bra.

Jag brukar passa på att tipsa om nyutkomna böcker varje månadsskifte, men den här månaden var det verkligen skralt bland litteraturen riktad till vuxna. Någon intressant titel hittade jag dock och dessutom har jag antecknat ett helt gäng bilderböcker jag gärna läser för min 2,5-åring.

  • Addi får ett syskon av Ellen Karlsson och Laura Di Frencesco är en ny bok i Kompisarna på förskolan-serien. Dottern älskar dem! Bra böcker med igenkänning för barn i förskoleåldern.
  • Jag är inte gosig av Maria Jönsson och Mia Öström. Det här är en bilderbok som jag lockades till på grund av titeln. En bilderbok om en katt som inte vill gosa. Jo, jag känner minst en sådan katt… 🙂
  • Räven och mullvaden av Cecilia Häikkilä. Cecilia Häikkiläs illustrationer är härliga: hennes böcker befolkas ofta av fantastiskt fint tecknade djur och skildrar ofta vänskap. Den här vill jag läsa för dottern!
  • Sälflickan av Annika Thor. Annika Thors böcker om Steffi och Nelli minns man ju väl från tonåren. Att hon nu, efter många är, är aktuell med en ny vuxenroman känns väldigt spännande, särskilt eftersom även Sälflickan utspelar sig kring Andra världskriget.
  • Vem bits? av Stina Wirsén. Vem-böckerna är mina favoritbarnböcker. De skildrar vardagsliv och småbarnsliv med värme och humor. Toppenbra böcker allihop!

Vad läser du i april?


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.