Le petit prince


Om man inte läser den här boken på fransklektionerna på högstadiet så läser man den definitivt när man börjar på gymnasiet. Själv har jag läst Le petit prince två gånger och jag känner mig sugen på att läsa den även på svenska.

Boken är en smått poetisk, filosofisk och framför allt gullig barnbok som handlar om en liten prins, som bor på en asteroid tillsammans med en speciell liten blomma. För att ta reda på hur han ska kunna älska sin blomma ger han sig ut i rymden, där han träffar på många underliga människor och till slut hamnar på jorden.

På jorden träffar den lille prinsen bokens berättare, som är en vuxen man som har kraschat med sitt flygplan mitt ute i öknen. Den lilla prinsen berättar om sina upplevelser i rymden och det är denna berättelse som boken består av. Genom sin resa genom rymden och alla möten han gör på sin resa når han insikter om människor och kärlek.

Boken innehåller mycket klokt och fint och det finns många lite bevingade citat från just den här boken. Framför allt pekar den mycket på hur vuxna har en tendens att tappa sin förmåga att drömma och fantisera för att de är för upptagna med siffror och att stressa omkring. Jag tycker att det är en tänkvärd och läsvärd bok. Riktigt fin, även för vuxna!

Bokens/böckernas författare:


6 svar till “Le petit prince”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.