Saint-Ex

Nu har vi diskuterat klart Le petit prince på franskan och näst på tur står en kort liten bok av Annie Ernaux.

I alla fall så kan jag inte låta bli att fascineras av författaren, Antoine de Saint Exupéry. Tänk att han faktiskt försvann helt spårlöst 1944! Helt spårlöst med sitt flygplan! Sådant kan man ju inte göra när man har skrivit en bok om en flygkrasch (som han säkerligen var inspirerad av från den flygkrasch han faktiskt klarade sig från nio år tidigare) och en prins som hamnar på jorden och sedan försvinner igen.

Jag var tvungen att kolla på Wikipedia när jag kom hem och läsa mer om Saint Exupérys försvinnande. 1998 hittade man tydligen ett litet armband med hans namn i havet och sedan hittade man det som troligen var hans plan, som han hade när han försvann. Helt otroligt egentligen!

Hade man aldrig hittat det där lilla armbandet hade jag gärna trott att han hade försvunnit, precis som den lilla prisen, till Asteroid B612. Jag tänker mig att hans försvinnande var lika mystiskt och sorgligt som när prinsen själv lämnar jorden i boken. Jag tänker mig att det ändå var ett lyckligt slut; kanske hade han med sig den munkorg som prinsen glömde på jorden och som han hade tänkt ha på sitt får, så att det inte skulle äta upp hans älskade blomma.

Men nix. Han försvann tydligen i havet. Så himla märkligt det är ibland.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.