Tematrio: Jerusalem

Jag fortsätter att beta av Tematrio-utmaningarna och nu har jag hunnit fram till tema Jerusalem.

Vägen till Jerusalem känns som det enklaste valet med tanke på titeln. Jag tyckte att den boken var bra, men jag fastnade uppenbarligen inte mer än att jag stannade vid den och struntade i att läsa fortsättningen (det är en trilogi, va?). Har heller inte sett filmerna. Borde jag skärpa mig? Är resten läsvärd? De kanske blir ett läsprojekt nu framöver. Vid det här laget har ju böckerna så många år på nacken att de nog står och dammar igen på biblioteket, så något köande lär det inte bli.

Ett annat självklart till Tematrio känns som Bibeln, som jag har läst två gånger men inte recenserat (svårrecenserad, eller hur?!). Den som vill läsa bibeln hoppas jag vet att den finns på nätet, www.bibeln.se. Lätt att söka! Tidigare kom man först till ett fint litet intro med texten ”I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud”. Ett fint citat (och det finns många fler fina citat i Bibeln). Läs den! Allmänbildning! Kopplingen Jerusalem-kristendomen-Bibeln är ju rät lätt att göra, men Jerusalem är ju också helig stad inom judendom, kristendom och islam.

Något krystat leder det mig fram till den tredje boken, Tusen och en natt, som såvitt jag vet inte direkt utspelar sig i Jerusalem, men som åtminstone innehåller sagor från kulturer där islam varit en stor del.

Vägen till Jerusalem - Jan GuillouTusen och en natt I


Kommentarer

Ett svar till ”Tematrio: Jerusalem”

  1. Jag tycker att Arn-serien är värd att läsas, men filmerna är inte bra. Ja, visst finns det en del fina citat i Bibeln 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.