Spelkortsmysteriet

Jag har påbörjat den här boken flera gånger när jag var yngre, men jag har aldrig kommit någon vart förrän nu. Efter att ha läst den kan jag inte riktigt förstå varför jag ryggade tillbaka tidigare, för jag gillar verkligen den här boken. Kanske blev jag lite avskräckt efter att ha läst Sofies värld, som är mer fakta än skönlitteratur. Jostein blandar även i Spelkortsmysteriet in filosofiska frågor och resonemang och ger några historielektioner, men mest är det skönlitteratur.

I centrum står Hans Thomas som reser igenom Europa med sin pappa för att leta reda på Hans Thomas sedan länge försvunna mamma. Under resan luras de att göra en avstickare till en liten by, där Hans Thomas blir bjuden på bullar av en märklig bagare. En av bullarna innehåller en liten, liten bok, som Hans Thomas läser i hemlighet med hjälp av ett förstoringsglas. I bullboken berättas en spännande berättelse om en skeppsbruten man och på något märkligt sätt verkar boken kopplad till Hans Thomas själv och bagaren i den lilla byn.

Det är både spännande och intressant läsning! Boken väcker många tankar om vad som är fantasi och vad som är verklighet och vad ödet är för något. Det är framför allt en ungdomsbok, men jag kan verkligen rekommendera vem som helst att läsa den.


Kommentarer

2 svar till ”Spelkortsmysteriet”

  1. […] Spelkortsmysteriet är den första boken jag kommer att tänka på. Det är en ungdomsbok, som behandlar flera filosofiska frågor, medan huvudpersonen reser genom Europa. Med sig på resan har han en mystisk liten bok (faktiskt så liten att den ryms i en bulle!) om några spelkortsfigurer, som verkar ha en koppling till hans eget liv. […]

  2. […] Hans mystiska och spännande böcker kan också läsas av vuxna tycker jag. Läs t.ex. Spelkortsmysteriet eller […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.