Tematrio: Norge/Sverige


Tematrio - Norge-SverigeApropå Norges nationaldag hade Tematrio temat Norge/Sverige förra veckan. Jag ligger ju lite efter med Tematrio, så jag uppdaterar med förra veckans tema idag!

Berätta om tre norska favoriter. Välj om du vill berätta om en speciell bok eller en författare.

Det här är lite en ”favorit i repris” eftersom det var samma tema förra året vid den här tiden. Då hade jag svårt att komma på tre författare/böcker. Sedan dess har jag faktiskt läst/lyssnat på två norska författare: Per Petterson (Ut och stjäla hästar) och Cora Sandel (Alberte-böckerna). Böckerna om Alberte har blivit stora favoriter och Pettersons bok tycker jag var en mysigt uppläst berättelse, väl värd att lyssnas på.

En norsk författare som jag glömde (!) senast är Jostein Gaarder, en av mina favoriter när det gäller ungdomsböcker. Hans mystiska och spännande böcker kan också läsas av vuxna tycker jag. Läs t.ex. Spelkortsmysteriet eller Julmysteriet!

Bokens/böckernas författare:


2 svar till “Tematrio: Norge/Sverige”

  1. Jag alskar Spelkortsmysteriet! Har nastan last sonder mitt gamla ex och kopte till och med boken pa engelska pa en loppis, skall bli kul att kunna jamfora lite!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.