Fler ljudböcker

Det är verkligen trevligt med ljudböcker! Snart har jag lyssnat klart på Snabba cash (eller snart och snart förresten… Det är typ tre CD-skivor kvar), så jag har passat på att gå till biblioteket och låna på mig lite mer. Det blev en superkort ljudbok – en ljudupptagning av Hjalmar Söderbergs novell Pälsen, och så blev det Bodil Malmstens Sista boken från Finistère. Får se om de är bra!

Pälsen kanske jag inte ens ids lyssna på, trots att jag älskar Hjalmar Söderberg och länge velat läsa denna novell. Problemet med den är att den är kopieringsskyddad och bara går att kopiera till datorn i skyddat WMA-format, som inte går att konvertera till något annat filformat. Således kan jag inte spela upp den på min Ipod.

Jag är inte den som släpar omkring på en CD-freestyle direkt, så därför blir det kanske ingen lyssning. Det skulle väl i sådant fall vara om jag spelade upp den på datorn och det kan jag väl kanske göra med tanke på att den är så kort, men det var inte därför jag lånade den.

Jag lyssnar ju på ljudböcker för att de är bekväma på promenaden, på bussen, i väntrummet etc. Inte för att lyssna på hemma!

Nä. Kopieringsskydd är skit. Att världen är anpassad efter Microsofts produkter är också skit (WMA är ju Microsofts påhitt). Jag hoppas i alla fall (och tror!) att kopieringsskydden gick i graven för typ fem år sedan, annars blir det nog inte många fler ljudböcker spelade här hemma.

 


Kommentarer

Ett svar till ”Fler ljudböcker”

  1. Hejsan 🙂 Ville bara ge dig en komplimang för din jätte intressanta blogg, kanonfin layout också! Kolla gärna in min blogg http://lifeafterdeath.blogg.se/. Mvh Jessica

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.