Serier i min smak

När det gäller serier tillhör Nina Hemmingsson serier och Martin Kellermans Rocky mina absoluta favoriter. Båda är pricksäkra, vältecknade och har en rapp dialog och dessutom tycker jag att de ofta brukar sätta fingret på vår nutid på ett intressant sätt. Nu uppmärksammas både Hemmingsson och Kellerman i böcker från det nystartade förlaget Orosdi-Back. De ger ut en hel serie med pocketböcker om svensk konst och formgivning. Kul! Jag vill läsa flera av deras titlar!

Ni missade väl förresten inte DN långa reportage med Martin Kellerman, här om veckan. Vill du kika på bilder av Hemmingsson finns det ett gäng här. Och bor du i Umeå (som jag!) kan du faktiskt få höra Hemmingsson berätta om sitt bildskapande och se hennes teckningar på stadsbiblioteket (Ljusgården)  imorgon från kl 17.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.