Något nytt i bokhyllan för ovanlighetens skull

Gissningsvis blir det ganska lite läsande framöver, för nu drar studierna strax igång och då brukar jag trots allt ha rätt begränsat med tid & lust till att läsa skönlitteratur. Egentligen studerar jag redan nu, för jag arbetar med ett fördjupningsarbete, men snart blir det dags att även köpa kurslitteratur och gå på föreläsningar igen.

Den här hösten blir det dock en ovanligt litterär termin för att vara mig, för jag ska läsa en kort kurs i fransk litteratur. Jag läser den mest för att få studiemedel för heltidsstudier, för den passar egentligen inte alls in i min examen och jag kommer heller inte att plocka med den där. Det ska bli kul i alla fall! Jag har fem böcker på litteraturlistan, varav jag redan har läst en: Le petit prince, som står här i bokhyllan i Umeå och är allmänt fin.

Idag har jag köpt en av de andra böckerna på listan: Journal du dehors. Kul! Det är ytterst sällan jag köper böcker, så det är faktiskt lite kul att för en gångs skull köpa en bok som inte har något i stil med ”organic chemistry”, ”computational chemistry” eller ”pharmacology” i titeln! Haha.

Journal du dehors

(Om någon undrar ifall jag verkligen sitter och dricker mjölk i tekopp kan jag säga att jag dricker chai med mycket mjölk på bilden :P)


Kommentarer

2 svar till ”Något nytt i bokhyllan för ovanlighetens skull”

  1. Snowflake: Det finns många franskkurser på distans (en del är helt nätbaserade) om man vill återuppväcka gamla kunskaper. 😀

  2. Vad avis jag blir! Inte för att min bortglömda franska skulle klara av en sån kurs, men ändå.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.