Läsenkät

Man kan inte svara på för många läsenkäter, eller hur? Den här är från Lyrans noblesser.

1. Hur såg ”lässituationen” ut i din familj? Läste dina föräldrar för dig? Läste de själva? Fanns det tillgång till böcker i ditt hem?
Ja, mina föräldrar läste för mig och det finns mycket böcker hemma, särskilt barnböcker/bilderböcker. Min mamma läser mycket böcker och har alltid gjort det. Jag lånar fortfarande mycket böcker av henne.

2. Hade du några andra läsande förebilder som barn? Besökte du biblioteket?
Jag var mycket på biblioteket. Böcker var en ganska naturlig grej i min tillvaro tror jag. Det lästes både hemma och hos dagmamma och säkert på andra ställen också.

3. Fanns det tillgång till andra former av ”berättande” i din barndom? Berättade någon sagor? Var du på bio eller barnteater?
Jag har en stor samling med sagokassetter som gick varma när jag var liten. Utöver det fanns det väl inte så mycket annat ”berättande” när jag var liten. Sagor skrev jag nog mest själv!

4. När och hur upptäckte du tjusningen med att läsa?
Svårt att säga. Jag lärde mig läsa innan jag hade börjat skolan, så jag var nog 5 år kanske.

5. Är det viktigt att läsa? Varför? Spelar det någon roll vad man läser?
Jag tycker inte att det är viktigt att läsa. Alla har olika intressen… Men för mig är det såklart viktigt med böcker för att det är ett kul tidsfördriv och ett stort intresse.

6. Vad har du lärt dig av att läsa?
Jag är bra på TP så jag har nog blivit allmänbildad. Hehe. Jag har nog plockat upp mycket ord och sådär också, sådant som jag hade användning för när jag gick i skolan och skrev diverse uppsatser och skolarbeten (nu är allt på engelska och det suger jag rätt hårt på).

7. Vad skulle du ägna dig åt om du inte läste?
Ingen aning!! Kolla mer på TV kanske?


Kommentarer

Ett svar till ”Läsenkät”

  1. Ja, i TP har man definitivt nytta av att ha läst en del.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.