Tematrio: Sport

Den här veckan handlar Tematrio om sport.

Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

Jag är lite glad åt det som står i parantes, för det där med sportböcker är nog inte min grej. 😉

Några böcker som i alla fall innehåller en del sport, även om den inte är en sport som vi utövar i den här dimensionen av världen, är böckerna om Harry Potter. Harry Potter är skolans bästa quidditch-spelare och ännu bättre går det för honom sedan han i Harry Potter och fången från Azkaban får en ”Åskvigg” i gåva och plötsligt kan flyga snabbare och bättre. Det är inte så knäppt som det låter. Jag älskar Harry Potter! 🙂

Sedan finns det ju också ett otal ridsporter, varav gymkhana kanske är en av de mest okända för den som inte är invigd. Min barndoms favorithästbokstjejer åker i Legenden om hingsten till England för att tävla i denna sport. De här hästböckerna är väldigt fina och jag visste inga bättre böcker än dessa när jag var i hästboksåldern.

I En bön för Owen Meany förekommer det också en del sport. Bokens huvudperson, den drygt 1,5 meter långa Owen Meany, tränar nämligen flitigt på ett speciellt ”trick” med en basketboll, allt för att han har ett gudomligt uppdrag här på jorden. En bön för Owen Meany är en av de böcker jag verkligen minns efter att jag har läst den. Det är en riktig favoritbok i all sin konstighet, skriven i sann Irving-anda.

En bön för Owen Meany - John IrvingLegenden om hingsten - Bonnie BryantHarry Potter och fången från Azkaban - J.K. Rowling


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.