Tematrio: Pappor

Lyrans Tematrio handlar om pappor den här veckan.

Berätta om tre böcker som handlar om pappor!

Den första och den självklara boken att nämna tycker jag är Mig äger ingen, i vilken Åsa Linderborg berättar om sin egen pappa. Pappan älskar och vill göra allt för sin dotter, men räcker inte alltid till.

En annan ”biografi” är Johanna Nilssons Jag är leopardpojkens dotter, som handlar om Nilssons pappas uppväxt, som son till två missionärer. Det kanske inte är en berättelse om en pappa, utan snarare en pojke, men jag tycker ändå att den passar in på temat. Även här är det en pojke som hamnar lite i kläm, fast den här gången är det ingen alkoholiserad far, som i Linderborgs bok, utan föräldrar som är så upptagna av det de räknar som ett högre syfte att de inte alltid sätter sina egna barn i det första rummet.

Ut och stjäla hästar är en tredje pappa-bok. Stereotypt nog handlar den om en pappa som faktiskt försvinner (hur många böcker finns det inte där pappan är försvunnen?). Boken handlar om den sista sommaren, som den femtonåriga huvudpersonen har tillsammans med sin far.

Mig äger ingen - Åsa LinderborgJag är leopardpojkens dotter - Johanna NilssonUt och stjäla hästar - Per Petterson


Kommentarer

5 svar till ”Tematrio: Pappor”

 1. TILL ALLA:
  <B>JAG SÖKER BLOGGAR SOM VILL VARA MED I EN OMRÖSTNING FÖR ATT BLI VECKANS BLOGG FÖR VECKA 48.</B> JAG UTSER FEM BLOGGAR SOM MAN KOMMER ATT KUNNA FÅ RÖSTA PÅ. JAG VILL HA DIN ANMÄLAN INNAN TISDAG KLOCKAN 21.00.

  VAD HAR DU ATT FÖRLORA PÅ DET HÄR? DU KOMMER ATTFLER LÄSARE OCH KOMMER ATTSYNASMIN BLOGG UNDER HELA VECKA 48! SÅ KOM IGEN OCH TA CHANSEN!

  /S

 2. Eco Chic: Räckte det inte att svara i din egen blogg? 🙂 Du har en rolig syn på vad ”bevis” är. Tvättar du med bara vatten kommer du också att upptäcka att dina nötter saknar effekt. Men det känns säkert trendigt och kul att använda dem, så gör det.

 3. SV: Linnea: Igår tvättade jag vår hallmatta med 4 st skal (nötter) i en påse. Det skummade ordentligt i maskinen och mattan blev ren… vad mer bevis behövs. Jag är jätteglad att de funkar, har varit skeptisk, men inte nu längre! Ha en underbar helg 🙂

 4. Tack Ida! 🙂 Kul att du gillar min blogg!

 5. Jättefin blogg!! 🙂 Helt i min smak, bra jobbat och lycka till i fortsättningen! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.