Vägen till Umbria I

Vägen till Umbria I är första delen av första boken i fantasy/sci-fi-serien Vid cirkelns slut. Handlingen börjar direkt och man kastas omedelbart in i en historia som författaren själv kallar för en gåta, där ledtrådar delas ut till läsaren lite eftersom. Han har rätt i att det är gåtfullt. Faktiskt är det svårt att hänga med om man inte är skärpt medan man läser. Handlingen utspelar sig i olika dimensioner, både en drömverklighet och i vår ”verklighet”, och kretsar kring flera olika karaktärer med speciella förmågor och uppdrag. De har en koppling till Umbria och letar efter varandra, men det ges inga definitiva svar på hur det hänger ihop, vad Umbria är för något och vad som kommer att komma härnäst.

Det är spännande och originellt. Jag hade inte helt lätt att se samband och förstå hur allt hänger ihop, men jag fascineras verkligen av Ullströms fantasi och kreativitet. Jag är en ovan fantasyläsare och har just inte läst något i genren förutom Harry Potter och Sagan om ringen, så för mig var det en fascinerande och annorlunda bok. Del II kommer ut senare i år.


Kommentarer

7 svar till ”Vägen till Umbria I”

 1. […] Bokblomma och Boktokig har också läst. Share this:DelaFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 2. Profilbild för Jan-E

  Japp. Slutet aug, början sep. Hör gärna av er på fb med feedback!

 3. 😉 Jag har krånglat till det med flit. Skönt att du inte lät det störa ut din upplevelse / Jan-E

  1. får se om jag blir klokare efter del två! 🙂

   1. Om inte klokare, så åtminstone mer tillfreds! Uppföljaren påbörjas snart och den blir…annorlunda. Hojta igen när del 2 ligger inläst i ditt inre. Den har mer fart och den är lika rik på svar som den är fylld utav nya frågor….MOAHAHHHHA!

    1. Spännande! 🙂 Den kommer nu i augusti, eller hur?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.