Sagan om ringen

Sedan trilogin om härskarringen filmatiserades har de här böckerna förvandlats till böcker som alla måste läsa. Själv kan jag inte riktigt förstå Sagan om ringens populäritet. Jag har aldrig varit svag för fantasy och efter den här sömniga läsupplevelsen känner jag mig allt annat än inspirerad till att läsa mer från denna genre.

Boken handlar om en speciell och mäktig ring, Härskarringen, som kan bli fruktansvärt farlig om den hamnar i de ondas händer. Denna ring har genom mystiska tillfälligheter hamnat i Fylke, som är ett landområde där det kortväxta och vänliga folkslaget hoberna bor. När den onde trollkarlen Sauron får reda på vart denna ring befinner sig skickar han ut svarta ryttare som ska hjälpa honom att få tag på den.

Man förstår att ringen måste förgöras och det blir den lilla hoben Frodo och hans sällskap som får ge sig av med ringen. I den här boken tar sällskapet, som ska förstöra ringen och ta sig igenom alla svårigheter, form. Så mycket mer hinner inte hända på de 483 sidorna, men så är det här också en bok med otroligt komplicerade miljöbeskrivningar och irriterande långa berättelser om saker som inte ens för handlingen framåt.

Försöker man bortse från att boken är tungläst kanske man åtminstone kan säga att den är spännande.


Kommentarer

2 svar till ”Sagan om ringen”

  1. […] och omständliga beskrivningar. Det här är inte tråkigt och långsamt på samma sätt som t.ex. Sagan om ringen, där det i princip inte händer någonting, men det är ändå inte min typ av […]

  2. […] läste ca 300 av 1000 e-boksidor i min mobil och sedan kom jag på att Sagan om ringen-effekten hade trätt in. I min värld innebär det alltså att man har läst massor av sidor och […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.