Läsåret 2009, en summering

Jag har läst ovanligt mycket i år! Det beror nog dels på att jag har haft en del skönlitterära böcker som kurslitteratur, att jag har upptäckt ljudboken(!) samt att jag har läst om en del barn- och ungdomsböcker och läst en del andra böcker som inte tar så lång tid att ta sig igenom.

Lite statistik:
Antal lästa böcker: 62
Varav:
9 fackböcker
9 ljudböcker
8 spänningsromaner & deckare
7 barn- & ungdomsböcker
6 böcker på franska
3 biografier & verklighetsbaserade böcker
3 klassiker
2 illustrerade böcker
1 chic lit
(och 14 böcker som jag inte har kategoriserat)

Antal böcker som jag gav upp: 1
(Haha. Tyckte att den var kul att ha med, det är ju inte så ofta jag lägger ner en läsning!)

Jag har läst många fler fackböcker och spänningsromaner än vad jag brukar! När det gäller spänning och skräck har det funnits många böcker på tapeten de senaste åren, så i år har jag kommit över böcker från både John Ajvide Lindqvist och Johan Theorin och Stieg Larssons Millenniumböcker. Bland fackböckerna har jag läst mycket som handlar om den väldigt aktuella frågan om hållbar utveckling. I övrigt ser nog statistiken ut ungefär som väntat. 🙂

Lite annan statistik:

Fördelning mellan kvinnliga/manliga författare (väldigt jämnt!)

Summering 2010 - Män - kvinnor

Fördelning mellan författarnas ursprungsländer:

Summering 2010 - Ursprungsländer

Stor övervikt med svenskar som syns! Och fler norrmän än vad jag hade trott! Vad som helt saknas på listan är författare från Asien, Afrika, Sydamerika… Jag borde kanske vidga vyerna! (har ni några boktips?)

En summering med mina favoriter från året kommer sedan!


Kommentarer

6 svar till ”Läsåret 2009, en summering”

  1. Tack för tipsen Lilla O! 🙂 Haruki Murakami har jag tänkt läsa ett tag. Ska göra det i år! 🙂

  2. Haruki Murakami är bra och från Japan, Chimamanda Ngozi Adichie från Nigeria. Även jag har missat Sydamerika i år.

  3. Jag använde Excel helt enkelt.

  4. Hur gjorde du statistiken?? nyfiken

  5. Jag funderar faktiskt på det! Det som fick mig att avstå från den senaste “jorden runt”-resan var att jag ibland inte hinner läsa så mkt och då tar det en del läslust att “tvinga sig”. Men jag överväger på allvar att hänga på den här gången. 🙂 Det vore alldeles säkert intressant & kul att läsa böcker från författare som jag inte hade läst annars.

  6. Du får nog följa med på nästa Jorden Runt-resa som startar i februari 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.